Veliki problem

Radit će se na priznavanju bh. vozačkih dozvola u Italiji

Zamjenik Dalipagić se sastao s novoimenovanim veleposlanikom BiH u Italiji Zelenikom
AutoMoto / Flash | 31. 10. 2018. u 16:39 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zamjenik ministra komunikacija i prometa BiH Saša Dalipagić u Sarajevu se sastao s novoimenovanim veleposlanikom BiH u Italiji Darkom Zelenikom s kojim je razgovarao o neriješenim pitanjima iz oblasti prometa između Italije i Bosne i Hercegovine.

Kao prioritetna pitanja iz ove oblasti zamjenik Dalipagić je naveo nepotpisivanje talijanske strane Sporazuma o priznavanju vozačkih dozvola između dviju zemalja, iako je Sporazum odavno usuglašen i spreman za potpisivanje. S obzirom na procjene da u Italiji trenutačno živi oko 40.000 državljana Bosne i Hercegovine, ovo se može smatrati ozbiljnim problemom na čijem rješavanju treba ubrzano raditi.

Na sastanku je razgovarano i o naplaćivanju pristojbe za strano vozilo (DIRITTO FISSO) prijevoznicima teretnih vozila iz Bosne i Hercegovine prilikom obavljanja prijevoza tereta kroz Italiju. Ova pristojba uvelike opterećuje prijevoznike jer povećava troškove prijevoza, što se negativno odražava na bh. gospodarstvenike koji koriste usluge prijevoza tereta kroz Italiju.

Zamjenik Dalipagić je zatražio od veleposlanika Zelenike da i diplomatskim putem tijekom svoga rada pokuša s nadležnim institucijama Italije ishoditi da se ova pitanja što prije riješe, priopćeno je.

Veleposlanik Zelenika je prihvatio ova pitanja staviti kao prioritetna u skladu sa svojim nadležnostima.

Kopirati
Drag cursor here to close