Od ranog jutra

Zagužvalo na Doljanima

AutoMoto / Flash | 12. 08. 2017. u 07:30 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na cestama u BiH u subotu ujutro se prometuje nesmetano, uz povoljne uvjete za vožnju. Pojačana frekvencija vozila tijekom dana očekuje se na dionicama koje vode prema lokalnim izletištima, cestama prema moru, a posebno na graničnim prijelazima.

Trenutno se duža zadržavanja bilježe na GP Doljani, gdje se na izlazu iz BiH čeka oko sat vremena. Na ostalim graničnim prijelazima pojačana je frekvencija vozila, ali zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Na magistralnoj cesti M-16.2 Bugojno-Gornji Vakuf/Uskoplje zbog radova na deminiranju terena u mjestu Osojnica, od 8.00 do 16.00 sati mogu se očekivati povremene kraće obustave prometa.

Kraći zastoji mogući su i na dionicama gdje se izvode sanacijski radovi, a gdje je obavezno poštivanje postavljene signalizacije. Izdvajaju se cestovni pravci: M-17 Maglaj-Žepče, M-5 Donji Vakuf-Travnik, M-4 Tuzla-Kalesija i M-17/3 Buna-Stolac.

Apelira se na sve sudionike u prometu (uključujući i pješake, bicikliste i motocikliste) da budu maksimalno oprezni i da poštuju prometne propise.

Podsjećaju se vozači da prije polaska na putovanje provjere posjeduju li svu potrebnu dokumentaciju za prelazak granice. Neophodno je posjedovati valjanu putovnicu za osobe, kao i zeleni karton za vozilo. Zbog brojnih upita građana, napominje se da je prelazak granice prema Srbiji i Crnoj Gori za odrasle osobe i dalje moguć samo s osobnom iskaznicom, dok djeca, kao i ranije, moraju imati putovnicu.

Kopirati
Drag cursor here to close