Blagdanska gužva

Zadržavanja na graničnim prijelazima do 30 minuta

Unatoč blagdanima, odnosno činjenici da veliki broj ljudi putuje svojim kućama, zadržavanja na graničnim prijelazima nisu duža od 30 minuta.
AutoMoto / Flash | 24. 12. 2018. u 13:52 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zbog sanacije tunela Vranduk II i dva mosta (Bosna IV i Bosna V) izmijenjen je režim prometovanja na dionici M-17 Zenica-Nemila. Vozila iz smjera Zenice koriste magistraln cestu M-17, dok se u suprotnom smjeru prometuje regionalnom cestom R-445 Nemila-Zenica. 

Sanacija mosta izvodi se na magistralnoj cesti M-16.4 Novi Travnik-Bugojno, zbog čega je promet teretnih vozila obustavljen i preusmjeren na alternativni smjer preko Donjeg Vakufa i Travnika, dok putnička vozila prometuju obilaznicom u neposrednoj blizini.  

Na ostalim cestama sa aktualnim radovima prometuje se sporije, uz obavezno poštivanje postavljene signalizacije.  

Kolnik je pretežno mokar, a na sitnije odrone zemlje ili kamenja upozorava se u usjecima i na planinskim prijevojima. Na svim dionicama preporučuje se oprezna vožnja, prilagođena uvjetima na cesti. Podsjeća se da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Zadržavanja na graničnim prijelazima nisu duža od 30 minuta.  

Zbog loših uvjeta za vožnju u Crnoj Gori zabranjen je promet za teretna vozila sa prikolicom i šlepere na graničnom prijelazu Hum-Šćepan Polje. Na graničnom prijelazu Bosanski Novi-Dvor obustavljen je promet zbog radova u Hrvatskoj.  

Zbog  katoličkog Božića, do sutra do ponoći zabranjen je prijevoz eksplozivnih materija na području FBiH, priopćeno je iz BIHAMK-a.

Kopirati
Drag cursor here to close