Karlmann King

Za zavist svih na Blidinju!

Projekt super-luksuznog i supervelikog SUV-a potpisuje kineska tvrtka ICT iza koje stoji veliki kapital, ali i bjelosvjetska pamet.
AutoMoto / Flash | 23. 03. 2018. u 09:05 Bljesak.info
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Preko šest tona teška tvrđava obiluje luksuzom ispod kojeg krije nimalo rafiniranu kamionsku osnovu.

Ništa slično prije nije bilo ponuđeno. Projekt super-luksuznog i supervelikog SUV-a potpisuje kineska tvrtka ICT iza koje stoji veliki kapital, ali i bjelosvjetska pamet.

Iako tim navodno broji više od 1800 ljudi, ideja je vrlo jednostavna, a to je pretjerivanjem sakriti izvor, ali i smisao te ponuditi novu igračku za bogataše. A za ovaj SUV debeli novčanik je preduvjet jer je start dva milijuna dolara, a poigra li se kupac s opcijama i oklopom, cijena se lako udvostruči.

Foto: www.karlmannking.com / Karlmann King
Foto: www.karlmannking.com / Karlmann King

Ideja zvuči vrlo primamljivo, pa i smisleno, no problem bi mogla biti osnova vozila. Čini ju kamionski model Ford F-550 pa u prijevodu to ne obećava performanse i uglađenost dostojnu ugrađenog luksuza. Da ne govorimo kako je osnova 30-ak puta jeftinija od ovog wannabe stealth terenca.

Također, izbor Fordova 6.8 V10 motora s oko 400 KS ne nosi se najbolje sa šest tona teškim tenkom širine vozne trake, prenosi Index.hr. Karlmann King ne može povući više od 140 km/h, što je nedovoljno da bi se putovalo i kroz vrijeme (DeLorean je išao 88 mph ili 141,6 km/h), a kamoli samodopadno krstarilo autocestom.

Foto: www.karlmannking.com / Karlmann King

Iznutra pak druga priča. Bolje od ovog ne može, a to znači prvoklasne materijale, ogroman 3D TV, hladnjak, Playstation 4, caffe aparat i obilje zlata i kože - sve što bi trebala imati luksuzna kabina izvedena po kineskoj modi.

Kopirati
Drag cursor here to close