S kateterom!

Za 24 sata planira odvoziti 3545 kilometara na motoru

AutoMoto / Flash | 19. 02. 2017. u 17:46 D.K

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Američki motociklist pokušat će sam odvoziti 3545 kilometara na motoru u 24 sata, a zaustavljat će se jedino kako bi točio gorivo te mijenjao gume

Za tjedan i pol Amerikanac Carl Reese će si staviti kateter, sjesti na BMW K 1600 GT, pokrenuti hrpu videoopreme i GPS lokatora, staviti kacigu i pokušati voziti više od 3545 km u 24 sata.

Ponizni zanatlija danju, Reese u slobodno vrijeme troši novac na vožnje izdržljivosti. Trenutni je neslužbeni nositelj jednog od najvažnijih rekorda u povijesti - solo Cannonball utrke na motoru od LA do New Yorka - 38 sati i 49 minuta, što je bila u potpunosti nezakonita vožnja koju Guinnessova knjiga rekorda nije dotaknula od 1966. godine.

Ali Reese vidi ovo kao najveći izazov s kojim se suočio. Solo vožnja motocikla 24 sata još je jedna vrsta zvjerstva. Vožnja po monotonoj stazi s kilometrima samo ravnog i nježnog cijeli dan zahtijevat će nadljudsku fizičku izdržljivost i mentalnu jasnoću.



Nema tog prometa, policije ili cestarine koji će ga usporiti jer mu je Continental ustupio svoju testnu stazu u Teksasu, a zbog toga će ga pratiti i Guinness. Da obori rekord, morat će održavati prosječnu brzinu veću od 137 km/h, uključujući točenje goriva i promjenu guma, piše Tportal.

Kopirati
Drag cursor here to close