Flota autonomnih taksija

Waymo će 62 tisuće Chryslerovih monovolumena pretvoriti u autonomne taksije

Fiat Chrysler će biti glavni dobavljač automobila za Waymov plan da u SAD-u pokrene flotu autonomnih taksija već ove godine.
AutoMoto / Flash | 01. 06. 2018. u 10:21 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Alphabetova podružnica koja se bavi tehnologijom autonomnih vozila, Waymo, i Fiat Chrysler dogovorili su kako će ovaj proizvođač isporučiti čak 62 tisuće novih monovolumena tipa Chrysler Pacifica Hybrid. Waymo će ove automobile opremiti svojom automatikom i tako ih pretvoriti u autonomna vozila, koja će potom postati dijelom velike flote samovozećih taksija.

Ovi "robotski taksiji" koji će samostalno prometovati ulicama i prevoziti putnike na zahtjev bit će pušteni u rad u SAD-u već ove godine, ostvare li se planovi Wayma, javlja Bug.hr.

Osim ove velike isporuke automobila rečeno je i kako će Fiat Chrysler i Waymo nastaviti surađivati na ostalim strateškim proizvodima i uslugama koji se uklapaju u viziju budućnosti koju imaju u nekad Googleovoj kompaniji.

Jedan od tih proizvoda je i Chryslerov automobil s ugrađenim sustavom autonomne vožnje koji bi se trebao naći i u slobodnoj prodaji za krajnje kupce.

Waymo je i do sada koristio nekoliko desetaka Chryslerovih vozila, i to najviše na cestama Kalifornije i Arizone gdje još uvijek obavljaju svakodnevna testiranja svoje tehnologije u stvarnim uvjetima.

Uskoro bi se ova količina vozila trebala čak ustostručiti i proširiti i na nekoliko drugih saveznih država.

Po trenutačnoj osnovnoj cijeni Chrysler Pacifica od 40 tisuća dolara, ova kupnja Waymo je stajala gotovo dvije i pol milijarde dolara – osim ako im proizvođač nije dao značajan količinski popust.

Kopirati
Drag cursor here to close