Njemački div

VW potvrdio suradnju s kineskim startupom na proizvodnji e-skutera

Tvrtke će zajednički izraditi model Streetmate, koji ima najveću brzinu od 45 kilometara na sat i domet od 60 kilometara, navodi se u izvješću.
AutoMoto / Flash | 07. 05. 2019. u 08:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Njemački automobilski div Volkswagen kreće u suradnju s kineskom inovativnom tvrtkom Niu radi ulaska u poslovanje s električnim skuterima.

Tvrtke će zajednički izraditi model Streetmate, koji ima najveću brzinu od 45 kilometara na sat i domet od 60 kilometara, navodi se u izvješću.

Niu je prodao 93.611 električnih skutera širom svijeta u četvrtom kvartalu 2018. godine, 77,9% više nego u prethodnom fiskalnom razdoblju.

To nije važno samo zbog činjenice da proizvođač stalno proširuje svoj asortiman proizvoda. Samo u studenome prošle godine u EICMA-i prikazane su brojne inovacije ovog kineskog startupa. Osim toga, u Kini su otvorili 118 novih franšiznih trgovina, javlja Hina.

Niu sada ima ukupno 760 franšiznih trgovina u 178 kineskih gradova. Međunarodna prodajna mreža sada obuhvaća 27 zemalja.

VW-ov savez s Kinezima dio je trenda. Trenutno proizvođači automobila zaključuju suradnju na mnogim budućim područjima.

Primjerice, BMW i Daimler zajedno rade na razvoju usluga autonomne vožnje i mobilnosti, a Volkswagen također želi otvoriti svoju platformu za električna vozila drugim proizvođačima i radi zajedno s američkim proizvođačem automobila Ford na različitim područjima.

Kopirati
Drag cursor here to close