Električna zvijer

VW otkrio 'stroj' spreman za osvajanje Pikes Peaka

I.D. R Pikes Peak dio je šireg Volkswagenovog plana za uvođenje desetaka električnih i plug-in hibridnih modela do 2025. godine.
AutoMoto / Flash | 21. 03. 2018. u 09:37 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Najnoviji član Volkswagenove električne obitelji I.D. je trkaći koncept namijenjen za prestižno natjecanje Pikes Peak koje se održava u lipnju.

Potvrđujući kompletan električni pogon i pogon na sva četiri kotača, VW je opisao I.D. R Pikes Peak kao "tehnološkog veleposlanika za električne automobile", ističući pojačanje odnosa između Volkswagen R i Volkswagen Motorsport odjela.

I.D. R Pikes Peak dio je šireg Volkswagenovog plana za uvođenje desetaka električnih i plug-in hibridnih modela do 2025. godine.

"Želimo biti vodeći u elektromobilnosti s Volkswagenom i I.D. obitelji", kazao je Frank Welsch, član Upravnog odbora Volkswagena.

"Natjecanje na najpoznatijem brdu na svijetu s I.D. R Pikes Peak ne samo da ima simboličko značenje već je i vrijedan test za opći razvoj električnih automobila", dodao je.


Volkswagen je prethodno otkrio dva 'teasera' I.D. R Pikes Peaka u nizu svojih tweetova, prikazajući široki i moderni dizajn. NNakon fotografija uslijedio je 55-minutni videozapis koji navodi VW-ovu namjeru da se vrati na Pikes Peak ove godine,a događaj se održava 24. lipnja.

Ono što je interesantno jeste hashtag koji su koristili, a to je bio "#UnfinishedBusiness", aludirajući na prethodne pokušaje osvajanja najpoznatije brdske utrke na svijetu 1986. i 1987. godine.

Volkswagen je u tim pokušajima koristio Golf 2 sa dva motora, ali su bili tek četvrti. Nakon neuspjele 1986. godine, Volkswagen je iduće godine nastupio sa Golfom od 652 konjske snage i samo par krivina prije kraja morali su odustati zbog problema s suspenzijom.

"Vrijeme je da postignemo rezultat", kazao je direktor Volkswagen Motorsport odjela, Sven Smeets, pozivajući se na neuspješne pokušaje da osvoje Pikes Peak.

Pikes Peak predstavlja izazov za nas, kako bismo pokazali što je moguće s električnim motorom u motorsportu. Cijela momčad iza našeg vozača Romaina Dumasa jako je motivirana da postavimo novi rekord za električne automobile, dodao je Sven Smeets.

Kopirati
Drag cursor here to close