Rekonstrukcija grupacije

VW Grupa prodaje Lamborghini?

Mnoga su premišljanja treba li u sastavu njemačkog diva ostati i poznati talijanski brand supersportskih automobila, a koji je zahvaljujući specifičnosti vozila koja proizvode, dugo bio na rubu opstanka.
AutoMoto / Flash | 15. 10. 2019. u 17:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prema neslužbenim i nepotvrđenim navodima koji dolaze iz Volkswagen Grupa, navodno razmišljaju tome što napraviti s talijanskom markom supersportskih automobila.

Budemo li precizniji, zadnje vrijeme dolazi sve više informacija o tome kako su u narednom periodu priprema ozbiljna rekonstrukcija cijele grupacije, a koja bi trebala neke marke okrenuti u novom smjeru.

Jedna od njih govori i kako bi Škoda trebala početi proizvoditi jeftinije automobile, jer su trenutno vrlo blizu (negdje bi rekli i bolji) od Volkswagenovih modela. Veća bi se pažnja trebala posvetiti i španjolskom Seatu za kojeg se predviđa velika ekspanzija, a što je već donekle započelo SUV ofenzivom, javlja Autonet.

Mnoga su premišljanja treba li u sastavu njemačkog diva ostati i poznati talijanski brand supersportskih automobila, a koji je zahvaljujući specifičnosti vozila koja proizvode, dugo bio na rubu opstanka.

Sada pak jako dobro ide prodaja SUV model Urus, uvodi se dorađeni Aventador te je tržište u očekivanju novog hibridnog supersportskog automobila koji bi trebali pomoć nastavku podizanja profita tvrtke.

Prema predviđanjima Bloombergovih analitičarima sadašnje stanje Lamborghinijevih prodajnih rezultata i profita, čine ga jako dobrim kandidatom za IPO. Prema drugim pak izvorima, u VW Grupi smatraju da im Lamborghini više nije potreban te da se više trebaju orijentirati na daljnje jačanje Volkswagena, Audija i Porsche, te uz pomoć njih poraditi na velikom podizanju vrijednosti kompanije, ne samo duplo, već i više od toga.

Ipak, takve stvari se ne priznaju dok je sve još u povojima, i dok nema jasnog i točnog smjera daljnjeg djelovanja, pa je u skladu s time glasnogovornik VW-a u razgovoru za Reuters nedavno opovrgnuo glasine te istaknuo kako ne postoje planovi prodaje ili IPO-a za Lamborghini.

No, navodno bi konačna odluka trebala biti donesena do kraja 2020.

Kopirati
Drag cursor here to close