Wiebe Wakker

Vožnja na struju trajala tri godine

Tijekom putovanja dugog 101 tisuću kilometara, Wakker je prošao kroz istočnu Europu, Iran, Indiju, južnu Aziju prije nego što je obišao većinu Australije i Novog Zelanda.
AutoMoto / Flash | 20. 07. 2019. u 12:11 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nizozemski zagovornik održivosti završio je u petak na Novom Zelandu najduže putovanje u električnom vozilu nakon vožnje duge tri godine tijekom koje je prošao više od 30 zemalja.

Wiebe Wakker putovanje je započeo u Nizozemskoj u ožujku 2016. u svom ''Plavom banditu'' kako bi pokazao potencijal održivog prometa, financiran donacijama onih koji su pratili njegovo putovanje na društvenim medijima, piše Hina.

''Htio sam dati sve od sebe da promoviram ovu tehnologiju i pokažem da je moguć održiv način prijevoza'', rekao je novinarima Wakker.

''Htio sam učiniti nešto maštovito poput vožnje električnim automobilom iz Amsterdama do druge strane svijeta i pokazati da je to moguće'', dodao je.

Tijekom putovanja dugog 101 tisuću kilometara, Wakker je prošao kroz istočnu Europu, Iran, Indiju, južnu Aziju prije nego što je obišao većinu Australije i Novog Zelanda.

Plug Me In - Plug Me In

Select your location and Plug Me In with food, a place to sleep or energy for the car.


Wekker je na svom blogu i društvenim medijima redovito objavljivao najnovije informacije o putovanju, detaljno je pisao o posjetu najvećem proizvođaču automobila u Teheranu, kvaru na indonezijskom otoku Javi te o australskoj divljini i svjetski poznatom Uluru koji se smatra najvećim kamenim monolitom.

Vožnja se oslanjala na potporu stranaca diljem svijeta koji su putniku ponudili hranu, smještaj i osnovno sredstvo za punjenje njegova automobila.

 

Kopirati
Drag cursor here to close