Procedura

Vozači u Njemačkoj pola godine mogu voziti s bh. vozačkom

AutoMoto / Flash | 12. 01. 2017. u 07:13 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prošle godine objavljeno je kako bh. građani neće morati polagati vozački ispit u Njemačkoj, a to bi se trebalo dogoditi ove godine. Ipak, nije precizirano kada bi se točno trebalo dogoditi.

Priznavanje dozvole

''Što se tiče bh. vozačke dozvole u Njemačkoj, postupak je da se u prvih šest mjeseci može voziti s vozačkom dozvolom iz BiH. Nakon toga mora se prijaviti i odraditi određena procedura da se dobije vozačka dozvola Njemačke i nakon tog razdoblja mora se prijeći na njemačke pločice'', rekli su u agenciji za posredovanje pri zapošljavanju u Njemačkoj “Hertz”.

Ljudi se raduju činjenici da će od ove godine vozačka dozvola iz BiH biti priznata za sve kategorije osim za poljoprivredne strojeve, a proces se može očekivati u prvim mjesecima 2017. godine, piše Večernji list.

Štednja

Prema nekim izračunima, svaki građanin će zbog toga uštedjeti blizu dvije tisuće maraka. Odluka se, prema pisanju Tanjuga, odnosi na sve one koji imaju prebivalište u Njemačkoj dulje od šest mjeseci.

Osim BiH, države koje su omogućile izravnu zamjenu vozačkih dozvola su i Francuska, Mađarska, Bugarska, Rumunjska, Crna Gora, Hrvatska, Srbija, Češka, Poljska, Slovačka, Cipar i Turska. S druge strane, sporazum je potpisan i sa Švicarskom, Španjolskom, Italijom, Makedonijom i Albanijom.

Kopirati
Drag cursor here to close