Problemi

Vozači kamiona na granicama: Uzimaju nam reket, ne daju da obavljamo nuždu

''Znam da ima dosta kolega koji prate našu stranicu i koji su sinoć bili na Gradiški i doživili ono što je radila Žandarmerija MUP-a RS, kolege nisu mogli da izađu da obave malu nuždu, došli su spremni sa pričom i uzimali nam reket od 20 do 50 KM''
AutoMoto / Flash | 23. 03. 2020. u 18:14 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Agonija na Graničnom prelazu Gradiška se nastavlja. Već 24 sata se prelazi, međutim kilavo ide po 5 sati stojimo na jednom mjestu i onda nas pomjere za nekih 100 do 300 metara'', ovako počinje Facebook objava na službenoj Facebook stranici Teretnjaci.ba koja ima preko 50 tisuća pratitelja.

Foto: Bljesak.info / Ovakvo je stanje na graničnom prijelazu u Hercegovini

Naime, vozači kamiona se u jeku pandemije koronavirusa susreću s brojnim problemima na graničnim prijelazima i svoja iskustva, savjete ali i sve ono što se im se događa – kao upute za druge vozače dijele na ovoj društvenoj mreži.

Dalje, navode kako doživljavaju brojna neugodna iskustva, gdje im se ne dozvoljava izlazak kako bi obavili malu nuždu, te da se čak od vozača uzima i reket.

Foto: Bljesak.info / Gužve su i na granicama u Hercegovini

''Znam da ima dosta kolega koji prate našu stranicu i koji su sinoć bili na Gradiški i doživili ono što je radila Žandarmerija MUP-a RS, kolege nisu mogli da izađu da obave malu nuždu, došli su spremni sa pričom i uzimali nam reket od 20 do 50 KM, po četvorica su iskakali kao tarzani iz kombi vozila'', navodi se u objavi na Facebook stranici Teretanjaci.ba

No, kao i svugdje, pa tako i u ovim teškim trenutcima – postoje oni svijetli, a čine ih naravno dobri ljudi i njihove geste.

''Ovim putem bih iskoristio priliku da se zahvalim gospođi, običnoj građanki koja je došla i donijela nešto hrane za vozače, onoliko koliko je bila u mogućnosti, a državu BiH neka je stid i neka je na čast šta radi sa nas'', napisao je jedan od vozača ogorčen načinom na koji ih se tretira na ovom graničnom prijelazu.

Kopirati
Drag cursor here to close