Euro NCAP testiranje

Volvo XC60 proglašen najsigurnijim automobilom

Volvo XC60 proglašen je najsigurnijim automobilom 2017. godine prema Euro NCAP testiranju
AutoMoto / Flash | 11. 01. 2018. u 09:07 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Volvo model XC60 proglašen je najboljim terencem 2017. godine i dodijeljena mu je prestižna Euro NCAP Best in Class nagrada za sigurnost, priopćeno je. 

Volvo XC60 postigao je gotovo savršen rezultat od 98% u kategoriji zaštite odraslih putnika u klasi velikih terenaca. Ovaj model je isto tako pokazao superiornost u kategoriji sigurnosnih sistema sa postignutim rezultatom od 95%, što je 20% više od drugoplasiranog suparnika. Tako je Volvo potvrdio svoj položaj vodećeg proizvođača po pitanju automobilske sigurnosti.

''Novi XC60 je jedan od najsigurnijih automobila u povijesti Volvo proizvodnje'', izjavio je Malin Ekholm, potpredsjednik Volvo Cars sigurnosnog centra. ''U potpunosti je opremljen novom tehnologijom koja je osmišljena kako bi pružila podršku vozaču, zaštitila putnike u vozilu i druge sudionike u prometu poput pješaka i biciklista te umanjila rizik od sudara. Ponosni smo što je naša kontinuirana predanost razvoju novih sigurnosnih karakteristika nagrađena Euro NCAP Best in Class nagradom.''

Osvojenom Euro NCAP nagradom, model XC60 krenuo je stopama Volva XC90 kojemu je 2015. godine dodijeljeno priznanje kao najboljem vozilu u klasi velikih terenaca. Volvo V40 je također jedan od prijašnjih dobitnika Euro NCAP nagrade u klasi malih porodičnih automobila.

''Naša vizija je da nitko neće poginuti ni biti teško povrijeđen u novom Volvo vozilu do 2020. godine'', rekao je Malin Ekholm. ''Dostignuća modela XC60 su dokaz naše predanosti razvoju najnovijih sistema sigurnosti i podrške na putu do ostvarenja naše vizije''.

Volvo XC60 se pridružio modelima S90 i V90 u stvaranju povijesnih dostignuća za kompaniju. Volvo je tako postao prvi proizvođač automobila u povijesti koji drži prva tri mjesta na Euro NCAP rang listi sustava autonomnog kočenja (AEB) - na temelju testova AEB City, AEB Inter-Urban i AEB Pedestrian. Prethodno navedena tri Volvo modela su jedini automobili koji su postigli savršene rezultate u sve tri AEB kategorije.

Modeli S90 i V90 su se također visoko plasirali na Euro NCAP Best in Class nagradama za 2017. godinu te su tako ostvarili rezultat od 95% u kategoriji zaštite odraslih putnika i 93% u kategoriji sigurnosnih sustavom.

Euro NCAP nagrada uslijedila je nakon što je Volvo XC60 proglašen automobilom 2017./2018. godine u Japanu. XC60 dobitnik je i britanskih Car Tech nagrada za 2017. godinu u kategoriji najsigurnijeg automobila, najbolje sigurnosne tehnologije i najboljeg sustava za navigaciju. Britanska udruga profesionalnih vozača proglasila je XC60 luksuznim SUV-om godine. Volvo XC60 je i jedan od tri finalista za nagradu North American Utility of the Year čiji će dobitnik biti proglašen 15. siječnja 2018. godine. 

 

Euro NCAP nagrade

Euro NCAP svake godine dodjeljuje nagradu za najbolje u klasi (‘Best in Class’) kako bi izdvojio ona vozila koja su ostvarila bolje rezultate od svojih suparnika lansiranih na tržište iste kalendarske godine. Nagrada se temelji na dobivenim rezultatima u četiri različite kategorije: zaštita odraslih putnika, zaštita djece, zaštita pješaka i sigurnosni sustavi.

Kopirati
Drag cursor here to close