Do 2021. godine

Volvo usporio svoj program razvoja autonomnih vozila

Volvo je ograničio svoj ambiciozni program razvoja autonomnog vozila nastao prije dvije godine, pa umjesto da takvo vozilo bude predstavljeno ove godine, cijeli je program odgođen za 2021. godinu.
AutoMoto / Flash | 15. 12. 2017. u 12:28 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Volvo je još prije dvije godine započeo sa svojim programom Drive Me, čiji je cilj razviti u potpunosti funkcionalna autonomna vozila do 2017. godine.

U sklopu programa sto osoba u Švedskoj trebalo je tijekom ove godine dobiti stotinu XC90 SUV autonomnih vozila. Nakon njih vozila su trebali dobiti i kandidati u Kini i Velikoj Britaniji.

Međutim, program razvoja takvog vozila našao se u problemima te je čak objavljen novi okvirni datum za pojavu autonomnih vozila, a to je tek 2021. godina, javlja Bug.hr.

Osim produljenja roka za predstavljanje prvih autonomnih vozila reduciran je i broj vozila koja će biti predana na testiranje.

Također, Volvo spominje kako će u testiranju sudjelovati 100 osoba, a brojka od 100 automobila se više nigdje ne spominje.

Osobe koje dobiju automobil neće dobiti autonomno već poluautonomno vozilo (slično onima koja se već danas nalaze u prodaji u Europi i SAD-u).

Kopirati
Drag cursor here to close