Zbog Amerike

Volvo bježi iz Kine  

Volvo, u vlasništvu kineske kompanije Geely, trenutno proizvodi kompaktni XC60 u Švedskoj za europske potrošače te u Kini za druga tržišta, uključujući SAD,
AutoMoto / Flash | 19. 07. 2018. u 10:31 Bljesak.info
Kopirati

Automobilska kompanija Volvo Cars seli proizvodnju XC60 SUV vozila za američko tržište u Europu iz Kine kako bi izbjegla nove američke carine na kineski uvoz, poručili su iz te tvrtke.

Volvo, u vlasništvu kineske kompanije Geely, trenutno proizvodi kompaktni XC60 u Švedskoj za europske potrošače te u Kini za druga tržišta, uključujući SAD, prenosi Hina.

''Mi ćemo se, naravno, rekonstruirati ovdje i isporučivati XC60 vozila za SAD iz naše tvornice u Europi, a u Kini će se proizvoditi za druga tržišta'', rekao je glavni izvršni direktor Hakan Samuelsson, dodajući kako je promjena već u tijeku.

''Kineska proizvodnja XC60 vozila, prethodno usmjerena na SAD, sada će biti preusmjerena na druga tržišta, a nešto će se uvesti i natrag u Europu'', rekao je i dodao kako je ''to vrsta finog ugađanja koje možemo učiniti u okviru našeg proizvodnog procesa''.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kopirati