Nasljednik CC?

Volkswagen u Ženevi predstavio novi model Arteon

AutoMoto / Flash | 07. 03. 2017. u 11:15 D.K

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon dugo čekanja i najava predstavljen je Volkswagen Arteon. Iako ga mnogi nazivaju nasljednikom Passata CC, po dimenzijama bi se više mogao pozicionirati kao nasljednik Phaetona s linijom kupe stila, piše Jutarnji.

Arteon je nastao na temelju koncepta Sport Coupé Concept GTE koji je predstavljen upravo na Ženevi prije 2 godine, a treba naglasiti kako su vizualne promjene uistinu minimalne što nije čest slučaj.



Postavljen na MQB platformu, pozicionirat će se iznad Passata kao premium model njemačkog proizvođača.

Istaknuta prednja maska, led svjetla i linije kupe modela zaslužne su za atraktivnost dok zahvaljujući velikom međuosovinskom razmaku (2841 mm) nudi mnogo prostora za putnike. U Arteon će se ugrađivati 6 različitih motora snage od 150 KS do 280 KS. Ponudu otvara 1.5 TSI (150 KS), a slijedi ga 2,0-litreni TSI u verzijama sa 190 i 280 KS.



Za one koji preferiraju dizelaše tu je 2,0-litreni TDI koji se nudi u verzijama sa 150, 190 i 240 KS. Svi modeli osim osnovnog benzinca i dva osnovna dizelaša dolaze s automatskim mjenjačem. Jači modeli dolazit će s pogonom na sva četiri kotača.

U unutrašnjosti se ističu tehnološka rješenja poput „Active Info“ digitalnog zaslona (viđeno kod redizajniranog Golfa), kao i zaslona osjetljivog na dodir veličine od 6.5 do 9.2 inča, ovisno o razini opreme.



Njime vozač može upravljati gestama (uz doplatu). Od sustava sigurnosti treba istaknuti adaptivni tempomat i automatsko zaustavljanje u slučaju nailaska na prepreku. Cijene još nisu poznate, a kod nas bi se u prodaji trebao naći sredinom srpnja.






 

Kopirati
Drag cursor here to close