Nakon mjesec dana

Volkswagen sljedećeg tjedna ponovno pokreće proizvodnju u Europi

Nakon pauze izazvane pandemijom koronavirusa koja je potrajala nekoliko tjedana, u Volkswagenu planiraju povratak radnika na posao već sljedećega tjedna, uz postupni početak proizvodnje u svim svojim pogonima koji su privremeno zaustavljeni
AutoMoto / Flash | 17. 04. 2020. u 10:32 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prošlo je otprilike mjesec dana otkako je koronakriza zaustavila proizvodnju automobila u gotovo svim tvornicama Europe i svijeta.

U Volkswagenu smatraju da se situacija do sada već dovoljno popravila da bi se njihovi pogoni za sklapanje putničkih automobila mogli ponovno otvoriti.

Iz koncerna najavljuju kako će već u ponedjeljak, 20. travnja, s radom započeti tvornice u njemačkom Zwickau te Bratislavi.

Ostali pogoni u Njemačkoj kao i oni u Portugalu, Španjolskoj, Rusiji i SAD-u trebali bi biti ponovno otvoreni tjedan dana nakon toga. Sve ostale Volkswagenove tvornice u svijetu u normalni režim rada vratit će se tijekom svibnja, javlja AutoNet.

Ova odluka u skladu je s preporukama vlasti u pojedinim zemljama o postupnom popuštanju mjera izolacije, a u Volkswagenu najavljuju da će se pridržavati svih sigurnosnih i zdravstvenih propisa, uz vrlo visoke mjere zaštite zdravlja svojih radnika.

Na snazi će biti čak stotinjak vrlo opsežnih mjera.

Proizvodnju pojedinih modela pokretat će, kažu, postupno, u skladu s količinama dobavljivih dijelova, a i radno vrijeme će biti skraćeno. Pripreme za otvaranje pogona za sklapanje vozila već su u tijeku, a u zadnjih nekoliko dana postupno se započelo i s dobavom dijelova iz Kine i njihovom pripremom u nekoliko manjih pogona diljem Njemačke i Poljske.

Prilikom pokretanja proizvodnje u Europi bit će iskorišteno iskustvo VW grupe iz Kine, gdje je ponovno otvoreno 32 od ukupno 33 pogona nakon što je vrhunac pandemije prošao.

Kopirati
Drag cursor here to close