Problemi

Volkswagen reducira proizvodnju: Nedostaju naručeni dijelovi

AutoMoto / Flash | 18. 08. 2016. u 15:06 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Njemački automobilski div Volkswagen izvijestio je u četvrtak o ozbiljnim poremećajima u proizvodnji u nekoliko tvornica zbog manjka dijelova, zbog čega su za nekoliko tisuća radnika uveli skraćeno radno vrijeme.

Proizvodnja u nekoliko tvornica, uključujući i najveći pogon u Wolfsburgu, odvija se uz teškoće a u pogonu u Emdenu 7.200 radnika radi skraćeno zbog manjka dijelova.

"Jedan je Volkswagenov dobavljač obustavio ugovorenu isporuku dijelova", objasnili su iz njemačke kompanije za novinsku agenciju AFP. "To je dovelo do uskih grla u proizvodnji", dodali su.

Stigao sudski nalog

Napominju da su prošlog tjedna dobili nalog o isporuci traženih dijelova, ali ga dobavljači do sada nisu ispoštovali, piše Hina.

"Budući da trenutno ne možemo predvidjeti kako će se stvari dalje razvijati, razmatramo mogućnost uvođenja fleksibilnog radnog vremena u pojedinim našim pogonima u Wolfsburgu", dodali su iz Volkswagena, ne navodeći o kojem je dobavljaču dijelova riječ.

Njemačka novinska agencija DPA objavila je da su ugovorenu isporuku dijelova obustavila dva dobavljača - proizvođač tekstilnih i kožnih dijelova za interijere automobila i proizvođač dijelova sustava za prijenos brzina.

Ne gledaju se interesi radnika

"To je više nego neugodno," konstatirao je za DPA član radničkog vijeća Guido Mehlhop, "posebice kada se zna da je sud već prošlog tjedna izdao nalog kojim od dobavljača traži da isporuče ugovorene dijelove".

"Očito netko pokušava izrežirati triler i osigurati svoje interese preko leđa radnika“, nastavio je Mehlhop, tražeći da se što prije pronađe rješenje.

Glasnogovornik suda naveo je da automobilski gigant ima rok od mjesec dana za podnošenje žalbe višem sudu.

Kopirati
Drag cursor here to close