Ekskluzivne fotografije

Volkswagen razmišlja o električnom terencu koji će konkurirati Defenderu?

Volkswagenov robusni električni terenac trebao bi parirati novom Land Rover Defenderu i Jeep Wrangleru, a ekskluzivna fotografija magazina Auto Express pokazuje kako bi trebao izgledati.
AutoMoto / Flash | 11. 01. 2019. u 08:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Volkswagen razmišlja o dodavanju u nadolazeću liniju vozila potpuno električni terenac s oznakom I.D. a koji bi trebao biti konkurencija Land Roveru.

Volkswagenov voditelj strategije, Michael Jost, otkrio je da brend razmišlja o ulasku na terensko tržište direkto konkurirajući ikonama u tom segmentu poput Wranglera i Defendera. Ono što bi Volkswagenov terenac činilo drugačijim i što bi ga izdvajalo, bio bi čisti električni terenac.

Američki start-up Rivian je već otkrio veliki SUV sa sedam mjesta i off road sposobnostima, ali VW cilja na nemilosrdnog terenca.

Volkswagenov izvršni direktor je  to objasnio ovim riječima:"Još nema proizvođača u ovom sektoru, da prave robusni električni automobili koji će voliti ogrebotine i nositi ih kao značku časti."

Jost je kazao novinarima Auto Expressa da se ovom idejom bavi interno u tvrtki, ali je za Auto Bild kazao kako želi da reakciju javnosti iskoristi kako bi uvjerio ostatak odbora. Službena skica je Jostovo oružje koje prikazuje kako bi mogao izgledati električni Volkswagen terenac, dok ekskluzivna slika portala Auto Express prikazuje prijedlog na produktivniji i realniji način.

Jost je naglasio utilitarnu prirodu predloženog SUV-a, naglašavajući čistu, jednostavnu, izdržljivu konstrukciju koristeći jeftine i robusne plastike, zaslone zaštićene vodootpornim i otpornim na ogrebotine i interijerom koji se može čistiti pod visokim tlakom.

Osnova neimenovanog I.D. terenca će biti nova MEB platforma VW Grupe za potpuno električna vozila, a posebno, verzija koja je postavljena za koištenje na luksuznom I.D. SUV.

Električni terenac bi se mogao ponuditi u dvije veličine, baš poput Defendera. Verzija od 4500 mm, kratkog međuosovinskog razmaka imala bi troja vrata, dok bi varijanta sa pet vrata i sedam sjedala imala duljinu od 4850 mm, te bi bila smještena između Tiguana Allspacea i Touarega.

Kao i kod drugih I.D. modela, VW bi mogao ponuditi više unutarnjeg prostora od usporedivih suparnika sa unutarnjim izgaranjem, zahvaljujući pakiranju električnih motora i baterija. Za detaljne tehničke specifikacije još uvijek je prerano, ali ono što se može nagađati jeste domet koje bi ovo vozilo moglo preći, a to je 600 kilometara, što je najčešće za ovu platformu.

Predloženi datum nije najavljen, a projekt je još uvijek poput embrija. S flotom potvrđenih I.D. modela koji su u planu od kraja 2019. nadalje, električni terenac neće stići prije 2021. godine.

Kopirati
Drag cursor here to close