Zbog širenja koronavirusa

Volkswagen privremeno obustavlja proizvodnju u Europi

Privremeno su zatvorene Volkswagenove fabrike u Bratislavi, Pamploni, Palmeli, Wolfsburgu, Emdenu, Dresdenu, Osnabrucku, Zwickau, Brunswicku, Chemnitzu, Hannoveru, Kasselu, Salzgitteru i kompleks Sitech.
AutoMoto / Flash | 18. 03. 2020. u 09:47 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Njemački gigant autoindustrije Volkswagen gasi proizvodnja postrojenja u Europi zbog širenja potencijalno smrtonosnog koronavirusa, javlja Anadolija.

Iz kompanije je priopćeno da su na dva tjedna zaustavili proizvodnju u Europi.

Mjere koje vlasti u europskim zemljama donose u borbi protiv širenja koronavirusa onemogućavaju isporuke auto dijelova, što je jedan još jedan od faktora zbog kojih se Volkswagen odlučio na privremeno zaustavljanje proizvodnje.

U priopćenju se navodi da su privremeno zatvorene Volkswagenove fabrike u Bratislavi, Pamploni, Palmeli, Wolfsburgu, Emdenu, Dresdenu, Osnabrucku, Zwickau, Brunswicku, Chemnitzu, Hannoveru, Kasselu, Salzgitteru i kompleks Sitech.

Proizvodne tvornice VW rad će obustaviti od sutra, a VW je prva velika njemačka kompanija koja je donijela takvu odluku.

U 72 Vokswagenove fabrike u Europi radi 275.000 radnika, a u svijetu VW zapošljava 670.000 ljudi.

Koronavirus se krajem prošle godine pojavio u kineskom gradu Wuhanu, a potom se proširio u najmanje 163 države i teritorije u svijetu. Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) proglasila je globalnu pandemiju Covid-19.

U svijetu je korona virusom zaraženo više od 198.000 ljudi. Od posljedica zaraze preminulo je najmanje 7.990, a izliječeno je 82.779 ljudi.

Nakon što je širenje virusa u Kini splasnulo i život se počeo vračati u normalu, WHO je Europu proglasio novim epicentrom korona virusa.

Kopirati
Drag cursor here to close