Change the way we move

Volkswagen otvorio knjigu narudžbi za ID.3

Službena premijera modela ID.3 bit će održana na ovogodišnjem frankfurtskom auto salonu u rujnu.
AutoMoto / Flash | 09. 05. 2019. u 11:25 Bug.hr

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Volkswagenov prvi električno pokretani model iz linije ID dobio je službeni naziv ID.3 te je danas, kao što smo i najavili, otvorena knjiga narudžbi za buduće kupce koji će ovaj model dobiti tek sredinom sljedeće godine.

Zainteresirani tako mogu putem stranice www.volkswagen.com/id-prebooking uplatiti depozit od 1.000 eura. Ako kasnije odustanu od kupnje VW će im vratiti puni iznos pologa. Narudžbe će biti moguće potvrditi nakon frankfurtskog auto salona pa sve do travnja 2020. Ciljana početna cijena ovog automobila u Njemačkoj, kada u konačnici stigne na tržište, je ispod 30.000 eura (prije tamošnjih poticaja).

Broj 3 i do sada dostupne slike pokazuju kako ovaj model pripada u kompaktni segment, a važnost modela ID.3 za Volkswagen bi trebala biti jednaka onoj Bube i Golfa. Volkswagen s njime, a potom i drugim ID modelima smjera “elektrificirati Europu”, a potom i druga velika svjetska tržišta.

Kupcima će biti dostupne tri izvedbe, različitog kapaciteta baterije o 45, 58 i 77 kWh. Iz VW-a poručuju kako će tzv. ulazni model imati autonomiju od oko 330 km, srednja verzija od oko 420, a top izvedba do 550 km (prema novom WLTP-u). Za sada nisu potvrđeni podaci o performansama motora, no očekuje se da će najsnažnija izvedba (dostupan s baterijom najvećeg kapaciteta) razviajti snagu od 150 kW.

Prvo će na tržište stići posebna edicija pod oznakom ID.3 1ST čija će se cijena kretati ispod 40.000 eura. Radit će se o modelu s baterijom srednjeg kapaciteta koji će biti dostupan u četiri boja vanjštine te tri opcije uređenja interijera. Također, ovaj ID.3 će se moći pohvaliti bogatom serijskom opremom koja će uključivati veće kotača, napredni infotainment s mogućnošću glasovnog upravljanja, navigacijom i sl.

Također, prvim kupcima će biti dostupna i verzija ID.3 1ST Plus koja će imati dvobojnu karoseriju, Max panoramski stakleni krov i napredni head-up zaslon.

Ukupno kupcima će biti u startu ponuđeno 30.000 jedinica izvedbe ID.3 1ST, a VW namjerava godišnje prodavati oko 100.000 primjeraka ovog automobila. Serijska proizvodnja će započeti krajem ove godine, a nakon što stignu svojim kupcima VW će im pokloniti i 2000 kWh struje za prvu godinu korištenja.

Nakon toga će stići i druge izvedbe modela ID.3, a njega će pak slijediti i drugi ID modeli najavljeni studijama Crozz, Vizzion i Roomzz.

Kopirati
Drag cursor here to close