Nema brige

Volkswagen optimističan u vezi prodaje u Kini u drugoj polovini godine

Vozila svih naših brendova prilično se dobro prodaju, rekao je novinarima u petak u Pekingu Stephan Woellenstein, čelnik VW-ova poslovanja u Kini.
AutoMoto / Flash | 17. 07. 2020. u 15:33 Bljesak.info
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Volkswagenu (VW) su optimistični u vezi prodaje automobila u Kini u drugoj polovini 2020., budući da je pandemija koronavirusa na najvećem tržištu njemačkog automobilskog diva uglavnom dovedena pod kontrolu.

Vozila svih naših brendova prilično se dobro prodaju, rekao je novinarima u petak u Pekingu Stephan Woellenstein, čelnik VW-ova poslovanja u Kini.

On očekuje da će VW-ovi rezultati u drugoj polovini ove godine biti blizu onih ostvarenih u prvoj polovini 2019. godine, premda će, kaže, i dalje biti teško nadoknaditi gubitke.

Ograničenja uvedena radi suzbijanja zaraze novim koronavirusom snažno su pogodila VW-ovo poslovanje na kineskom tržištu u prvom ovogodišnjem tromjesečju.

Po riječima Woellensteina, njemački proizvođač sada je u fazi snažnog oporavka, u obliku slova V.

Prodaja u prvom kvartalu bila je za 35 posto slabija u odnosu na isto prošlogodišnje razdoblje. U drugom je bila niža svega 17 posto, što upućuje na potencijalni oporavak, rekao je.

I dalje očekuje da će kompanija ovu godinu zaključiti s jednoznamenkastom stopom pada prodaje, ali bi trebala povećati tržišni udio, budući da su trendovi na kineskom tržištu u cjelini slabiji od Volkswagenovih.

Iako snažan oporavak u Kini jača međunarodno poslovanje VW-a, ne može se isključiti mogućnost drugog vala zaraze ove jeseni i zime koji bi dodatno poremetio prodaju, upozorio je Woellenstein u razgovoru s novinarima.

Kopirati
Drag cursor here to close