Električna revolucija

Volkswagen namjerava kupiti udio u Tesli?!

Izvršni direktor Volkswagena Herbert Diess zainteresiran je za kupovinu udjela u Muskovoj Tesli, prvenstveno zbog tehnologije, baterija i softvera.
AutoMoto / Flash | 22. 08. 2019. u 19:11 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Jedan od predsjednika VW Groupa Renhard Fischer nedavno je rekao kako će se uskoro cijene električnih automobila i benzinaca izjednačiti, što će biti prijelomna točka na automobilskom tržištu nakon koje će vozila na struju zagospodariti tržištem.

Kompanija je najavila i investiranje milijardi dolara u razvoj e-vozila te do 2028. možemo očekivati skoro 70 električnih automobila VW Groupa.

Da u njemačkom automobilskom gigantu misle ozbiljno kada govore o električnoj revoluciji, pokazuje i interes u kompaniji za – Teslom.

Naime, kako su objavili na Reutersu, pozivajući se na izvore unutar VW-a, izvršni direktor Volkswagena Herbert Diess zainteresiran je za kupovinu udjela u Muskovoj kompaniji, javlja Zimo.co.

Napominju kako Volkswagen ima dovoljno novaca te da bi profitirali od tehnologije i Teslinih stručnjaka na područjima baterija i softvera.

Kada bi mogao, Diess bi odmah kupio udio u Tesli, no pitanje je hoće li imati dopuštenje jer obitelji Porsche i Piechs koje većinski upravljaju tom kompanijom, možda Diessu neće dati zeleno svjetlo za takav (iznenađujući) potez.

Također, prema tvrdnjama jednog bankara poveznog s kompanijom, bilo bi nemoguće opravdati plaćanje 30 milijardi dolara za preuzimanjem cijele kompanije te nije poznato o koliko velikom udjelu Diess razmišlja.

Ovo je još jedan dokaz (iako nije riječ o službenoj informaciji) da u VW-u zaista električna vozila vide kao budućnost automobilske industrije te će biti zanimljivo pratiti hoće li se u tijekom sljedećih mjeseci (ili godina) zaista odlučiti na plaćanje milijardi dolara za kupovinu (određenog) udjela u Tesli.

Kopirati
Drag cursor here to close