Najuspješniji model

Volkswagen najavio novi Passat

Europska izvedba Passata je već nekoliko godina na novoj MQB platformi, a rastegla se i na korak do granice od pet metara.
AutoMoto / Flash | 20. 12. 2018. u 23:02 Bljesak.info
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Volkswagen Passat je jedan od tri najuspješnija Volkswagenova modela u povijesti i kao takav će ostati i dalje vrlo značajan model u drastično moderniziranoj gami.

Passat je na tržištu već punih 45 godina, od 1973., kada je svjetlo dana ugledala prva generacija modela. U međuvremenu je model dogurao do osme generacije i preko 29 milijuna prodanih primjeraka, odmah po uspješnosti iza Golfa i Bube. S obnovljenim izdanjem, koje dolazi sljedeće godine, ima sve preduvjete da postane prvi model u klasi koji će prijeći granicu od 30 milijuna podanih vozila, piše Index.hr.

Europska izvedba Passata je već nekoliko godina na novoj MQB platformi, a rastegla se i na korak do granice od pet metara. Nova generacija će nastaviti u istom ritmu, a poput svojih prethodnika će se i dalje nuditi i u karavanskom Variant izdanju.

A kad su motori u pitanju, recimo kako će ponudu i dalje činiti klasični motori, ali će se nuditi i plug-in hibridi koji će kratkotrajno moći voziti i na struju. Model će se proizvoditi u Emdenu gdje se provode finalne pripreme za start proizvodnje. A on će uslijediti već potkraj sljedećeg mjeseca.

Kopirati
Drag cursor here to close