Novi konceptni model

Volkswagen I.D. Roomzz sa 450 km autonomije

Roomzz je veliki SUV sa tri reda sjedala, a u moderno uređenu i praktičnu unutrašnjost se pristupa putem kliznih prednjih i stražnjih vratiju. Ovo rješenje teško da će stići do konačnog serijskog modela.
AutoMoto / Flash | 18. 04. 2019. u 16:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Volkswagen je u Šangaju predstavio novi konceptni model iz električno pokretane linije I.D.. Radi se o modelu I.D. Roomzz s kojim ovaj njemački proizvođač najavljuje skori dolazak velikog električnog SUV-a. Naime, produkcijska izvedba ove studije bi se na tržištu trebala naći tijekom 2021. Prvo u Kini, a potom i na drugim svjetskim tržištima.

Roomzz je dakle veliki SUV sa tri reda sjedala, a u moderno uređenu i praktičnu unutrašnjost se pristupa putem kliznih prednjih i stražnjih vratiju. Ovo rješenje teško da će stići do konačnog serijskog modela.

Nadalje, Roomzz je dimenzija 4915 x 1890 x 1760 mm, dok mu je međuosovinski razmak dugačak 2965 mm. U VW-u navode kako će putnička kabina ponuditi osjetno više prostora od konvencionalno motoriziranog Touarega, javlja Bug.hr.

Također, Roomzz nudi i nekoliko raznih konfiguracija sjedala koje dopuštaju prilagodbu odabranom načinu upravljanja. Naime, ovaj je koncept opremljen sustavom četvrte razine autonomnog upravljanja pa se izborom autonomne vožnje prednja sjedala rotiraju prema unutra za 25 stupnjeva kako bi se olakšala interakcija s ostalim putnicima.

Kokpit je također prilagođen činjenici da se u vozilu nalazi napredni sustav autonomne vožnje. Točnije, tu su futuristički dizajnirani upravljač te središnji zaslon.

Njegov pogonski sklop se sastoji od dva električna motora (po jedan za svaku osovinu) kombinirane snage 225 kW, odnosno 306 KS te litij-ionskih baterija kapaciteta 82 kWh i smještenih u podnicu vozila. Iz VW-a su otkrili i da će da ovaj automobil do 100 km/h ubrzavati za 6,6 sekundi, dok će mu najveća brzina iznositi elektronički ograničenih 180 km/h.

Prema navodima proizvođača ovaj će automobil imati autonomiju od 450 km (prema WLTP-u). Također, kompatibilan je s brzim punjačima snage do 150 kW. Njihovom upotrebom do 80% kapaciteta baterije se može napuniti za oko 30 minuta.

Dakako, Roomzz se temelji na platformi MEB i veći je od modela I.D. Crozz koji bi se na svjetskim tržištima trebao pojaviti tijekom sljedeće godine, odnosno nedugo nakon produkcijske izvedbe modela I.D. hatchback.

Kopirati
Drag cursor here to close