Promet i tehnologija

Volkswagen i Google surađuju na kvantnom računalstvu

Njemački velikan autoindustrije koristit će Googleova kvantna računala kako bi riješio neke probleme oko prometa i tehnologije.
AutoMoto / Flash | 08. 11. 2017. u 15:43 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Njemački proizvođač automobila, konzorcij Volkswagen AG, dogovorio je partnersku suradnju s Googleom na projektu kvantnog računalstva.

Volkswagen će tako iskoristiti tehnologije koje je u ovom području razvio Google kako bi u svoja tri projekta riješio neke probleme i unaprijedio tehnologiju kojom oprema svoja vozila.

Prvi projekt bavi se ugađanjem sustava za reguliranje prometa, drugi će simulirati molekularnu strukturu baterija za električna vozila, dok će se treći vrtjeti oko umjetne inteligencije koja će pogoniti autonomne automobile, piše Bug.hr.

"Kvantno računalstvo otvara nam sasvim nove dimenzije. Mi u Volkswagenu želimo biti među prvima koji će koristiti kvantna računala i to čim ta tehnologija bude komercijalno dostupna", poručio je Martin Hofmann, šef informatičkog odjela u Volkswagenu.

Google će omogućiti VW-u pristup svojoj tehnologiji kvantnog računalstva, čime će kompanija pokušati ostvariti svoju dugoročnu viziju u kojoj će svijetom voziti međusobno povezani autonomni električni automobili čije će se usluge prijevoza moći dobiti na zahtjev.

Kopirati
Drag cursor here to close