Novo vrijeme

Volkswagen će u Frankfurtu predstaviti novi logo

Sa sigurnošću se može reći da je najnoviji potez njemačke kompanije još jedan korak naprijed u naporima promjene percepcije kupaca nakon negativnog utjecaja afere Dieselgate.
AutoMoto / Flash | 23. 08. 2019. u 12:46 Bljesak.info
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: PR  / Ilustracija

Kompanija Volkswagen će na ovogodišnjem Sajmu automobila u Frankfurtu predstaviti svoj novi logo.

Ovogodišnji frankfurtski sajam će za Volkswagen Grupu biti veoma važan. Sredinom rujna će Porsche javno pokazati svoj prvi potpuno električni model koji će prethodno doživjeti online premijeru 4. rujna.

SEAT će predstaviti novi električni koncept visokih performansi kroz svoj brend Cupra, a Volkswagen će također ući u eru električnih automobila producijskom verzijom ID.3 hatchbacka.

Međutim, to nije sve, jer će Volkswagen predstaviti i svoj novi logo te dizajn brenda, prenosi Klix.

Sa sigurnošću se može reći da je najnoviji potez njemačke kompanije još jedan korak naprijed u naporima promjene percepcije kupaca nakon negativnog utjecaja afere Dieselgate.

Novi logo će simbolizirati novu eru za Volkswagen te njegovu stratešku transformaciju, "električni, potpuno povezan i karbonski neutralan".

Novi logo sadrži minimalistički 2D "smjeliji i atraktivniji" dizajn, a kompanija uvodi i novi moto "New Volkswagen".

Novi dizajn brenda nije razvila vanjska agencija nego udruženi tim marketing specijalista i dizajnera uz doprinos svih odjela kompanije. Vizualni jezik benda će biti značajno drugačiji.

Uvođenje novog loga će svečano obilježiti u Volkswagenovom sjedištu u Wolfsburgu, a promjene će zaživjeti prvo kod europskih prodavača. Potom će u listopadu uslijediti Kina, kao i Sjeverna i Južna Amerika, a ostatak svijeta sljedeće godine.

Volkwagen mora zamijeniti oko 70.000 logotipa u više od 10.000 objekata širom svijeta.

Kopirati
Drag cursor here to close