Zbogom klasici

Volkswagen će od trkaćih vozila nastaviti nuditi samo ona električna

Volkswagen je prije nekoliko dana objavio novi smjer u kojem će se kretati njihova strategija kad je riječ o automobilističkim utrkama.
AutoMoto / Flash | 27. 11. 2019. u 07:51 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: VW / Volkswagen formula

U njemačkom su koncernu, kažu "spremni na električnu budućnost motosporta", pa će svoju strategiju u tom području fokusirati isključivo na utrkivanje električnim vozilima

Volkswagen je prije nekoliko dana objavio novi smjer u kojem će se kretati njihova strategija kad je riječ o automobilističkim utrkama.

“Spremni smo za električnu budućnost”, naglašavaju u njemačkom koncernu, te najavljuju kako će od sada sudjelovati samo u utrkama na struju i oprostiti se od svih drugih obveza koje su uključivale utrkivanje vozilima na klasični pogon, s motorima s unutarnjim izgaranjem, javlja AutoNet.

Preuzeli su ulogu, kažu, tehnološkog pionira u ovom području pa će svoj bolid ID.R nastaviti nadograđivati, te mu pridodavati nove trkaće automobile zasnovane na modularnoj platformi MEB. U fokusu trkaće divizije Volkswagen Motorsport od sada će biti isključivo inovativna tehnologija relevantna za automobile budućnosti.

U sklopu nove strategije krajem ove godine prestat će se proizvoditi Golf GTI TCR namijenjen vožnji po trkaćim stazama, a izravnog nasljednika u obliku novog Golfa neće imati. Trkaći model Polo GTI R5 ostat će kao jedini aktivan model koji će Volkswagen proizvoditi za svoje klijente, no s tim modelom ovaj koncern se neće više natjecati pod vlastitim imenom.

Kopirati
Drag cursor here to close