Nova tužba

Vlasnik Modela Tesla X tvrdi da je auto sam ubrzao i probio zid kuće

AutoMoto / Flash | 02. 01. 2017. u 15:25 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vlasnik Modela X tužio je proizvođača tog automobila, kompaniju Tesla Motors, zbog navodnog problema koji je izazvao naglo ubrzavanje, a time i značajnu materijalnu štetu prilikom parkiranja.

Prema tvrdnji vlasnika Jija Chang Sona, automobil je u rujnu neočekivano ubrzao prilikom parkiranja u garažu zbog čega je vozilo probilo zid završivši u dnevnoj sobi kuće. Ji Chang Son i njegov suvozač su prošli sa ozlijedama.

''Automobil je ubrzao maksimalnom brzinom uništivši zid, nekoliko drvenih greda i vodovodnu cijev'', stoji u objašnjenju tužbe, prenosi Klix.ba.

Slučaj je podignut u Washingtonu, a ima potencijal da se pretvori u znatno veći slučaj jer postoji opcija objedinjavanja svih tužbi vezanih za naglo ubrzavanje Teslinih električnih vozila. Prema evidenciji američke Administracije za sigurnost u prometu u SAD-u postoji sedam takvih slučajeva.

Kompanija je izdala priopćenje u kojem se navodi da je trenutno u tijeku opsežna istraga povodom slučaja vlasnika Modela X. Ono što je do sada jasno, tvrde iz Tesle, jeste da je automobil ubrzao zbog pritiska na papučicu gasa.

Kopirati
Drag cursor here to close