3.5 milijuna eura

Vlada Japana donirala 80 Toyota vozila za socijalne ustanove u BIH

AutoMoto / Flash | 19. 04. 2017. u 13:20 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Današnjom ceremonijom, na kojoj je vlada Japana ustanovama socijalne zaštite u Bosni i Hercegovini uručila 80 Toyota vozila, uspješno je završen projekt donacije vozila za 120 ustanova vrijedan oko sedam milijuna maraka.

''Ovo je jedna u nizu donacija vlade Japana našoj zemlji, imamo nekoliko projekata u oblasti obrazovanja, zdravstva i drugih područja vezanih uz osnovne potrebe građana, a posebno smo zahvalni za brigu koju je japanska vlada putem ovog granta ispoljila za najugroženije kategorije stanovništva naše zemlje. Vozila iz ove donacije namijenjena su isključivo javnim ustanovama u sustavu socijalne zaštite u Bosni i Hercegovini čija je djelatnost neposredno usmjerena na pružanje različitih vidova pomoći najugroženijim grupacijama građana. Donacija je usmjerena na ustanove iz oba entiteta i Brčko Distrikta BiH, a prioriteti su utvrđeni od nadležnih ministarstava za oblast socijalne zaštite u Bosni i Hercegovini'', rekao je ministar civilnih poslova BiH Adil Osmanović.

Veleposlanik Japana Kazuya Ogawa izrazio je želju da ovaj projekt bude još jedan simbol prijateljstva između naroda BiH i Japana, te je posebno naglasio vrijednost donacije u ekološkom smislu jer donirana vozila odgovaraju najvišim ekološkim standardima, pa će kao takva doprinijeti zaštiti životne sredine.

"Ova velika donacija Vlade Japana uklapa se u planove Toyote u Bosni i Hercegovini. Tržište je mnogo bolje nego prije i oporavlja se u cijelog regiji, a strategija Toyote je da promovira zaštitu okoline i sigurnost. Danas smo ovdje da isporučimo 80 primjeraka hibridnih verzija Toyote RAV4, što će nam upravo pomoći da promoviramo ove ključne vrijednosti Toyota marke.

Ranije smo imali razgovore sa veleposlanstvom Japana u BiH koja je željela da pomogne Bosni i Hercegovini u vidu obrazovanja, socijalne zaštite, ali i zaštite okoline, što se čini i naše ciljeve i strategiju. Ne želimo samo prodavati i servisirati automobile, nego želimo biti lideri u polju zaštite okoline i sigurnosti u prometu.

Nadamo se da će vaša nacija uz pomoć hibridnih Toyota RAV4 shvatiti važnost i mogućnosti očuvanja životne okoline, kazao je ispred kompanije Toyota Kensuke Tsuchiya, predsjednik uprave Toyota Adria Group.

Prva grupa od 40 vozila dodijeljena je krajnjim korisnicima u listopadu prošle godine. Ministarstvo civilnih poslova Bosne i Hercegovine cjelokupan proces primopredaje vozila centrima za socijalni rad završit će u narednih nekoliko dana.

O korištenju vozila i njihovom učinku na poboljšanju socijalne zaštite godišnje će izvještavati donatora, priopćeno je iz ministarstva.

Kopirati
Drag cursor here to close