10. Međunarodni susret starodobnih vozila

Više od 100 oldtimera zasjalo u središtu Širokog Brijega

Jubilarni susret dodatno je uveličala rekordna brojka od preko 100 vozila.
AutoMoto / Flash | 27. 05. 2018. u 14:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Više od 100 oldtimera zasjalo je u nedjelju u središtu Širokog Brijega povodom jubilarnog 10. Međunarodnog susreta starodobnih vozila ''4 grada Hercegovine''.

Vlasnici automobila okupili su se u Posušju nakon čega su krenuli u Široki Brijeg gdje su, zbog kvarova i dužeg zdržavanja, kasnili oko sat i pol vremena. Nakon druženja na Trgu Gojka Šuška, kolona se uputila prema Grudama, a susret će biti okončan u Ljubuškom.

Jubilarni susret dodatno je uveličala rekordna brojka od preko 100 vozila.

''Prvi put sudjelujem na ovakvom skupu, a moj automobil je Mercedes-Benz SEC 500 iz 1984. godine. Ovo iskustvo je veoma lijepo, ugodno društvo, lijepa organizacija i za prvi put ne može biti bolje'', izjavio je za Bljesak.info Mile Zlopaša iz Ljubuškog.

Foto: Bljesak.info / 10. Međunarodni susret starodobnih vozila | Mile Zlopaša (desno) s kolegom i svojim automobilom Mercedes-Benz SEC 500

Podsjećamo, prema Zakonu o osnovama sigurnosti prometa na cestama u BiH, oldtimer je motorno vozilo proizvedeno prije 30 i više godina, koje je radi njegovanja povijesnog naslijeđa i tehničke kulture sačuvano ili ponovno sastavljeno u izvornom obliku.

Prema podacima Agencije za identifikacijske dokumente, evidenciju i razmjenu podataka, u protekloj godini registrirano je 58.085 automobila starijih od 30 godina. Potvrda o njihovoj registraciji može se trajno izdati.

Kopirati
Drag cursor here to close