jedva čekamo

VIDEO: The Grand Tour stiže uz dobre vijesti

AutoMoto / Flash | 02. 11. 2016. u 08:27 D.K

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Znamo da The Grand Tour, u kojem su mnogi zapravo prepoznali duhovnog nasljednika Top Geara, koji se nakon prve sezone pod sasvim novim vodstvom etablirao kao razvodnjena „zabavna“ emisija s automobilima kao usputnim rekvizitima, službeno izlazi 18. studenog., piše Dnevnik.hr

Vidjeli smo trailer, znamo da je izrada uvodne scene prve epizode zahtijevala iznimno velike količine novčanih sredstava u obliku navodnih 3,2 milijuna dolara, znamo da je studio postao mobilan šator koji se seli iz grada u grad, s kontinenta na kontinent, znamo da će se u velikoj mjeri raditi o daljnjoj evoluciji ideja prepoznatljivih iz Top Geara (glavni sastojak za njegov uspjeh ipak je prenesen u stopostotnom obliku, a to su karakterne osobine Jeremyja, Jamesa i Richarda i njihova interakcija) i znamo da je za (legalno) gledanje potrebno plaćati članarinu za Amazon Prime.



Snimanje priloga za prvu sezonu završeno je, a mobilan šator koji služi kao studio za ovu megalomansku emisiju i u kojem će se snimiti određeni dio materijala obišao je, odnosno obići će Johannesburg, Whitby, Rotterdam, Lapland, Stuttgart, Nashville, te Los Angeles, koliko je za sada poznato.

Prilikom snimanja u Kaliforniji ekipu poznatih voditelja ugostila je redakcija Los Angeles Timesa, a u video intervjuu ponovljen je dio gradiva koji smo znali i prije, prvenstveno da će u sklopu prve sezone biti snimljeno 12 epizoda u trajanju ugrubo sat vremena, no ono što je po prvi puta službeno potvrđeno je i činjenica da se sa snimanjem druge sezone kreće uskoro, što je sjajna vijest i govori o tome koliko tvorci emisije imaju samopouzdanja, budući da šira javnost još nije niti vidjela ništa više osim trailera.




Popularni trio našao je i vremena da posjeti Adama Carollu, američkog komičara i velikog obožavatelja automobila koji je svojevremeno uz Matta Faraha vodio The Car Show na Speed TV-u, a njihov je razgovor dokumentiran i objavljen u audio formatu. U razgovoru koji je potrajao 40 minuta dotaknuli su se povijesti Top Geara, besmislenosti regulativa koje propisuju stručnjaci za zaštitu na radu, a prema kraju rasprava je otišla u smjeru klasičnih automobila, čime smo svi dobili podsjetnik na to o kakvim se oktanoljupcima zapravo radi. A rekao bih, da je uz njihove međusobne odnose, upravo to jedan od razloga zašto je Top Gear bio toliko uspješan.

Jer, kada maknete sve faktore poput visokobudžetne produkcije, skupocjenih automobila i atraktivnih lokacija, ostaje troje masivnih zaljubljenika u automobile čija strast i entuzijazam ne može ne oduševiti. Iz tog razloga predviđam da je The Grand Tour osuđen na uspjeh.

Kopirati
Drag cursor here to close