Utrke ubrzanja

VIDEO | Počeo OLDSCHOOL Street Race Mostar: Pao rekord mostarske piste!

AutoMoto / Flash | 18. 06. 2016. u 14:54 D.K

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Danas je na pomoćnoj pisti u Blagaju kraj Mostara, počeo OLDSCHOOL Street Race Mostar - trka koja se boduje za za prvenstvo BiH te prvenstvo regije. Radi se o utrci ubrzanja na četvrtinu milje između dva automobila.

Prednost i otud velika posjećenost ovakvih utrka je zbog toga što gledatelji mogu vidjeti cijelu utrku i stazu što doprinosi većem užitku gledanja. Bitno je istaknuti da sva vozila koja se natječu su iznimno velike snage a često i dobrog izgleda.

Prvi dan ovog događaja obilježio je dolazak najpoznatijih natjecatelja iz regiona u utrkama ubrzanja. Na mostarski užareni asfalt tako su pristigli Dario Konopek sa svojim Audijem koji razvija oko 1400 konjskih snaga, Damir Ožegović sa svojom 'Fićo-Busom' gdje je u poznatog "Fiću" stavio 2 motora od motocikla Suzuki Hayabusa, te Marin Buličić sa svojom nadaleko poznatom Opel Calibrom koja vozi klasu "9".

Gledatelji su prisustvovali također obaranju rekorda mostarske piste, a novi rekord postavio je Dario Konopek sa svojim Audijem. Za vrijeme zagrijavanja Dario je odvozio 9.421. To je bilo vrijeme sa reakcijom vozača, dok je vrijeme automobila iznosilo 9.290.

Za sutrašnji dan ostavljena su takmičenja u dB Drag-u, te takmičenje u Stylingu, dok će utrke i sutra biti na programu.

Kopirati
Drag cursor here to close