Povoljni SUV

VIDEO | Otkriven novi Dacia Duster

AutoMoto / Flash | 30. 08. 2017. u 08:54 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dacia je jutros u javnost poslala prve fotografije novog modela Duster, popularnog SUV-a za široke narodne mase, koji će naslijediti prvu generaciju ovog modela, koji je odlično prihvaćen u čitavoj Europi, ali i na tržištima Azije i Južne Amerike, pod značkom Renaulta.

Ima ih puno i na našim cestama, kako u običnoj, tako i u 4X4 varijanti, pa je zanimljivo vidjeti što nudi nova generacija modela.

Duster 2 će biti vizualna i tehnička evolucija postojećeg Dustera, a dizajnerski tim koji je nacrtao novi model ističe da im je cilj bio zadržati sve vizualne kvalitete prvog modela, a poboljšati mjesta gdje je nedostajalo SUV robusnosti. Tako ističu podignute bokove, nauštrb staklenih površina, šoferšajbu pomaknutu dodatno prema naprijed da bi se dobilo više mjesta u kabini, ali i robusniji prednji kraj, a svjetla su pomaknuta u same rubove karoserije, koji sada daju više "off road" osjećaja i čine automobil širim nego što jeste.

Neke elemente Duster dijeli s nedavno osvježenim Sanderom, ali ima i neke potpuno nove detalje, koji ga čine „šik“ automobilom, posebno je pažnja posvećena stražnjim svjetlima, koja pomalo podsjećaju na rješenja s modela Jeep.

Zadržani su prepoznatljivi vizualni elementi aktualne generacije, posebno oni elementi izraženi na posljednjem redizajnu, kao što su ornamenti na masci motora, čime Duster 2 zadržava jaku vezu s prethodnikom.

Tehnički će se model oslanjati na postojeći model, koristit će provjerenu Renault/Dacia/Nissan tehniku, ali i tu će biti poboljšanja (o tome očekujemo više informacija za koji dan), a za sada je izvan domašaja javnosti i unutrašnjost novog Dustera, koja bi trebala biti puno kvalitetnije izrađena i od boljih materijala nego na trenutnom modelu.

Konačni dizajn unutrašnjosti vidjet će se najkasnije za par tjedana kada krene Salon automobila u Frankfurtu, gdje će Duster 2 i službeno debitirati uživo u javnosti.

Kopirati
Drag cursor here to close