'Gospodar prstenova'

VIDEO | Audi otkrio novi A8

AutoMoto / Flash | 11. 07. 2017. u 14:54 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Novi Audi A8 je bez sumnje trenutno najnapredniji auto na svijetu. Nova generacija koja je danas predstavljena na spektakularnom Audi summitu u Barceloni, na kojem smo bili i mi, donosi neke tehnologije koje do sada nisu viđene u svijetu automobila.

A8 donosi tehnologiju autonomne vožnje treće razine te može uz pomoć kamere, radarskih, ultrazvučnih i laserskih senzora voziti potpuno samostalno pri brzinama do 60 km/h, sam potražiti slobodno mjesto u garaži i ili parking na cesti.

Ovo je prvi auto na svijetu koji je unaprijed razvijen za tehnologije samostalne vožnje, a njih će Audi kroz godine unaprjeđivati sve do razine samostalne vožnje u svim uvjetima, pa i pri visokim brzinama na autocestama.

A8 donosi i potpuno novi sustav upravljanja multimedijom putem dva zaslona osjetljivih na dodir koji simuliraju prave tipke uz zvuk i osjet "klika".

U pogledu luksuza apsolutna novost je stražnje sjedalo koje uz klasičnu masažu nudi i funkciju grijanja te masaže stopala!

I ovjes je uvjerljivo najnapredniji od svega sto smo do sada vidjeli. Aktivni ovjes može samostalno dizati i spuštati svaki kotač što omogućava do sada neviđenu razinu udobnosti.

Za početak nudit će se samo V6 motori, dizel s 286 i benzinac s 340 KS, a kasnije stižu V8 dizel s 435 KS, V8 benzinac s 460 KS i W12 model za sada nepoznate snage. Svi ovi motori bit će opremljeni takozvanim mild hybrid sustavom zbog kojeg će auto moći krstariti potpuno ugašenog motora i regenerativnim kočenjem. Tu je i klasični plug in hibrid s 449 KS.

Novi Audi A8 na naše tržište stiže u siječnju 2018. a cijena se za sada još ne zna.

Tech-Filled 2018 Audi A8 Debuts With Robust Self-Driving Suite - QuattroWorld

Audi is ushering in a new era of autonomy with the latest version of its A8 flagship sedan, promising an advanced suite that will steer the future of self-driving cars. The 2018 Audi A8 introduces the brand's new Audi AI functionality that allows the car to drive itself at speeds as fast as 37 mph ...

Kopirati
Drag cursor here to close