Vozači, oprez

Veliki odron na putu Jablanica - Prozor

Kolovoz je pretežno mokar, a vidljivost mjestimično smanjena zbog magle i niske oblačnosti
AutoMoto / Flash | 13. 12. 2017. u 07:53 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zbog većeg odrona kamenja na magistralnom putu M-16.2 Jablanica-Prozor, prometuje se jednom trakom naizmjenično uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.

I na ostalim putevima u BiH učestali su odroni zemlje ili kamenja na kolovoz, pa se savjetuje pojačan oprez. Posebno se izdvajaju dionice koje prolaze kroz usjeke, kao i preko planinskih prevoja.

Zbog mogućnosti obrušavanja snježnih lavina, skreće se pažnja na magistralni put M-18 Dobro Polje-Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje (CG).

Kolovoz je pretežno mokar, a vidljivost mjestimično smanjena zbog magle i niske oblačnosti. Apelira se na vozače da voze maksimalno oprezno i podsjeća da je posjedovanje zimske opreme zakonski obvezno.

Zbog radova na autoputu A-1 Sarajevo sjever-Sarajevo zapad na ulazu u tunel Oštrik, promet je preusmjeren iz vozne u preticajnu traku. Molse se vozače da na toj dionici voze smanjenom brzinom i da poštuju privremeno postavljenu signalizaciju.

Na magistralnom putu M-14.1 Brčko-Lončari obustavljen je promet zbog izgradnje mosta u mjestu Krepšić. Za vrijeme obustave, vozila mogu prometovati regionalnim putem R-460 Brčko-Cerik, kao i lokalnim putevima i ulicama u naselju.

Na magistralnom putu M-5 Sarajevo-Pale (dionica Ljubogošta-Pale) u tijeku su finalni radovi u tunelu Kalovita Brda, a kako smo obavješteni otvaranje tunela očekuje se u ovoj sedmici. Do tada, promet je u tunelu obustavljen i preusmjeren na obilaznicu u neposrednoj blizini.

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja, priopćeno je iz BIHAMK-a.

Kopirati
Drag cursor here to close