Nema polaganja

Vapaj autoškola u HNŽ: Dajte nam da radimo!

''Kome je u cilju zaustavljanje daljnjega rada 35 autoškola i 120 djelatnika koji su ostali radnom odnosu sa ciljem da će naša situacija riješiti'', pitaju se vlasnici autoškola HNŽ.
AutoMoto / Flash | 06. 05. 2020. u 18:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Imajući u vidu da autoškole sa područja HNŽ ne rade od 12. ožujka odlukom Županijskoga stožera civilne zaštite, također i odlukom ministarstva obrazovanja, znanosti kulture i športa od istog dana nema ni provedbe ispita za vozače motornih vozila u ovoj županiji.

''Obratili smo se Županisjkom civilnom stožeru i ministarstvu prosvjete, znanosti kulture i športa 20. travnja. Odgovor još nismo službeni nikakav dobili od stožera niti od našega resornoga ministarstva'', ističu vlasnici autoškola u HNŽ.

Napominju da je Naredbom federalnoga stožera civilne zaštite br.12-40-6-148-154/20 od dana 29.04.2020 godine dozvoljen rad trgovine na veliko i malo koje vrše promet svih vrsta proizvoda, uslužnih djelatnosti, malih obrta u smislu zakona o obrtu i srodnim djelatnostima izvan shopping tržnih centara.

''U vezi stim dozvoljen je rad atoškola, uz osiguranje osobne zaštite sa opremom i poštivanje stalnih higijensko-epidimioloških mjera.Ovom prilikom napominjemo da su sve županije osim naše županije počele sa radom u autoškolama sa praktičnim i teoretskim dijelom obuke'', ističu.

''Neke županije u F BiH počele su i sa ispitima za vozače. Napominjemo da je za polaganje potrebno liječničko uvjerenje, a ono isto se izdaje od 04.05.2020 u Domu Zdravlja Mostar. Kome je u cilju zaustavljanje daljnjega rada 35 autoškola i 120 djelatnika koji su ostali radnom odnosu sa ciljem da će naša situacija riješiti'', pitaju se vlasnici autoškola HNŽ.

Kopirati
Drag cursor here to close