Coupe verzija T-Crossa

Uskoro stiže novi potpuno novi Volkswagenov model Taigo

Riječ je o svojevrsnoj coupe verziji T-Crossa, a koja se već neko vrijeme prodaje na tržištima Južne Amerike gdje postiže vrlo dobre prodajne rezultate.
AutoMoto / Flash | 01. 04. 2021. u 14:29 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nema sumnje kako SUV vozila i dalje nastavljaju uzlazni trend te postaju dominantni bez obzira o kojoj veličini govorili.

Tako je i u Volkswagenovoj proizvodnoj paleti koja pored najstarijeg Touarega broji još i Tiguan, T-Roc te T-Cross. Već početkom iduće godine ponudu će upotpuniti još jedan model s početnim slovom ‘t’ u imenu – Taigo.

Ustvari, i nije riječ o potpuno novom modelu, uzmemo li u obzir činjenicu kako se temelji na uspješnom brazilskom modelu Nivus.

Također, treba imati na umu kako je možemo ustvrditi kako je riječ o coupe izdanju modela T-Cross.

Poput VW Pola i T-Roca i ovaj novi model nastaje na MQB platformi, a proizvodit će se u španjolskim pogonima, u Pamploni. Sportski nastrojen SUV coupe službeno će predstaviti tijekom ljeta, javlja Bug.

Nakon toga kreće u europsku ekspanziju, dok u hrvatske prodajne salone pristiže početkom 2022. godine.

Novim modelom Taigo Volkswagen će upotpuniti proizvodnu paletu malih crossover vozila te se time boriti za što širi krug potencijalnih kupaca.

Dinamičan i emotivan dizajn upotpunit će brojni sustavi potpora te suvremena povezivost.

Novi model Taigo na tržište će se uvesti sa štedljivim TSI motorima, serijskim LED glavnim svjetlima, suvremenim konceptom rukovanja, potpuno digitalnim kokpitom te brojnim sustavima potpore.

 

Kopirati
Drag cursor here to close