Zvijer

Uskoro Golf GTI sa 325 KS i DSG mjenjačem sa 10 stupnjeva prijenosa

AutoMoto / Flash | 09. 09. 2015. u 07:32 Z.D.
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Volkswagen Golf sedme generacije u GTI izvedbi trenutno raspolaže sa 220 i 230 KS, što u ovom trenutku i ne predstavlja nešto zadivljujuće. Zbog toga Volkswagenovi inženjeri rade na značajnom poboljšanju performansi za facelift Golf modela koji bi trebao stići u naredne dvije godine.

Volkswagen Golf GTI facelift u osnovnoj verziji trebao bi imati 30 KS više u odnosu na trenutni bazni model, što znači da će facelift model raspolagati sa 250 KS. Pored baznog modela bit će dostupna i “Performance” izvedba GTI modela koja bi trebala raspolagati sa 300 KS što je ravno snazi aktualnom Golfu R, a za najzahtjevnije bit će dostupna Club Sport izvedba sa 325 KS što će biti i najsnažnija izvedba GTI-a.

Ovakav razvoj GTI modela očekivan je jer Volkswagen je najavio da će na predstojećem sajmu automobomobila u Frankfurtu predstaviti Volkswagen Golf R400, koji raspolaže sa fantastičnih 400 KS, prenose Nezavisne novine.

Zanimljivo je da će za pokretanje svih navedenih modela Volkswagen iskoristiti kao bazu 2.0-litreni TSI motor, a na kojem će biti postavljene različite komponente poput turbo punjača, sustava ubrzgavanja goriva, hlađenja, itd.

Za prenošenje snage na podlogu u osnovi bit će zadužen ručnim 6-stupanjski mjenjač, a prema najavama s ovom generacijom GTI-a i R400 modela stiže i DSG automatski mjenjač dolazi u jedinstvenom izdanju sa čak 10 stupnjeva prijenosa.

Kopirati
Drag cursor here to close