Oprez

Upozorenje vozačima: Magla, odroni, vlažan kolnik

Sitniji odroni zemlje ili kamenja mogući su u usjecima, kao i na planinskim prijevojima. Podsjeća se i da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.
AutoMoto / Flash | 27. 11. 2018. u 10:44 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pojačan oprez vozačima se preporučuje  u višim predjelima Bosne i Hercegovine, gdje je vidljivost smanjena zbog magle i niske oblačnosti. Izdvajaju se cestovni pravci Olovo-Kladanj, Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje i Turbe-Banja Luka. 

Kolnik je, inače,  pretežno mokar ili vlažan, a frekvencija vozila pojačanog intenziteta. Sitniji odroni zemlje ili kamenja mogući su u usjecima, kao i na planinskim prijevojima. Podsjeća se i da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.  

Zbog sanacije tunela Vranduk II i dva mosta (Bosna IV i Bosna V) izmijenjen je režim prometovanja na dionici M-17 Zenica-Nemila. Vozila iz smjera Zenice koriste magistralnu cestu M-17, dok se u suprotnom smjeru prometuje regionalnom cestom R-445 Nemila-Zenica.  

Sanacija mosta izvodi se na magistralnoj cesti M-16.4 Novi Travnik-Bugojno, zbog čega je promet teretnih vozila obustavljen i preusmjeren na alternativni pravac preko Donjeg Vakufa i Travnika, dok putnička vozila prometuju obilaznicom u neposrednoj blizini.  

Na ostalim cestama sa aktualnim radovima prometuje se sporije, uz obavezno poštivanje postavljene signalizacije.  

Na  graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.   

Podsjeća se da je zbog  radova u Hrvatskoj i dalje obustavljen promet na graničnom prijelazu Bosanski Novi-Dvor, priopćeno je iz BiHAMK-a.

Kopirati
Drag cursor here to close