Nove padaline

Ugažen snijeg na kolnicima; moguće lavine i odroni

Na regionalnoj cesti R-418 Prozor-Mokronoge zbog snježnih nanosa obustavljen je promet za sve kategorije vozila.
AutoMoto / Flash | 28. 01. 2019. u 18:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zbog novih padalina, ugaženog snijega na kolniku ima na cestovnim smjerovima: Bihać-Ključ-Mrkonjić Grad, Livno-Glamoč-Mrkonjić Grad, Kupres-Šuica i Livno-Drvar-Bosanski Petrovac.

Na dionici Drvar-Bosanski Petrovac, trenutno je obustavljen prometza teretna vozila sa prikolicom i šlepere, dok je na dionici Ripač-Vrtoče obavezna upotreba lanaca za ovu kategoriju vozila.

Na regionalnoj cesti R-418 Prozor-Mokronoge zbog snježnih nanosa obustavljen je promet za sve kategorije vozila.

Na ostalim dionicama kolnik je pretežno mokar, a povećana je opasnost od odrona zemlje ili kamenja, kao i od obrušavanja snježnih lavina.

Na snazi su zimski uslovi vožnje, pa u skladu s tim, u slučaju obilnijih snježnih padalina, može doći do zabrane ili ograničenja prometa za pojedine kategorije vozila. Policija će pojačati kontrole i isključivati iz prometa vozila bez zimske opreme i poduzimati druge mjere u cilju stvaranja preduvjeta za sigurno prometovanje.

Apelira se na vozače da na svim putnim smjerovima voze maksimalno oprezno, kao i da vožnju prilagode uvjetima na cesti.

Zbog nestabilnosti mosta na graničnom prijelazu Brčko-Gunja, obustavljen je promet  za teretna motorna vozila i autobuse. Na graničnom prijelazu Bosanski Novi-Dvor obustavljen je promet zbog radova u Hrvatskoj.

Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta, priopćeno je iz BIHAMK-a.

Kopirati
Drag cursor here to close