Preusmjeravanje resursa

Ugašen Uberov kontroverzni projekt autonomnih kamiona

Umjesto na kamione Uber će se od sada fokusirati na automatizaciju vožnje tek osobnih automobila.
AutoMoto / Flash | 01. 08. 2018. u 19:49 Bljesak.info
Kopirati

Uberova divizija za autonomna vozila (Uber Advanced Technologies Group), koja se bavi razvojem tehnologije za autonomnu vožnju, prestat će se baviti autonomnim kamionima, a kompanija će svoje resurse preusmjeriti isključivo u razvoj autonomnih automobila, doznao je TechCrunch.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Projekt autonomnih kamiona pokrenut je prije dvije godine, kada je Uber preuzeo samostalnu kompaniju Otto, osnivača Anthonyja Levandowskog, piše Bug.hr.

Nedugo potom ispostavilo se kako je Levandowski "posudio" veću količinu podataka o tehnologiji autonomne vožnje od svojeg ranijeg poslodavca, Googlea (danas Wayma), te na temelju njih pokrenuo startup – a sporni su dokumenti bili jedan od glavnih razloga što je Uber kasnije i preuzeo ovu kompaniju.

Cijeli slučaj završio je na sudu, da bi nedavno bio okončan izvansudskom nagodbom teškom 245 milijuna dolara.

Sada Uber objavljuje kako će napustiti razvoj samovozećih kamiona, ali će nastaviti s radom na autonomnim automobilima. Jedan od ciljeva im je popraviti štetu koju je donijela tragična nesreća iz ožujka ove godine kada je u Arizoni njihov testni automobil usmrtio pješakinju.

Neki od zaposlenika koji su u San Franciscu radili na projektu kamiona bit će premješteni u odjel autonomnih automobila, dok će ostalima biti ponuđen premještaj u sjedište kompanije u Pittsburgh ili pak otpremnina, ako im se ne pronađe odgovarajuće novo radno mjesto.

 

Kopirati