BIHAMK

Maksimalno oprezno: Učestali sitni odroni

Na svim putnim pravcima savjetuje se maksimalno oprezna vožnja, prilagođena uvjetima na putu.
AutoMoto / Flash | 11. 05. 2021. u 08:01 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na putevima u Bosni i Hercegovini jutros se prometuje po pretežno suhom kolovozu. Vozači se upozoravaju na učestale sitnije odrone zemlje ili kamenja na kolovoz. Na svim putnim pravcima savjetuje se maksimalno oprezna vožnja, prilagođena uvjetima na putu.

U toku su radovi u tunelu Crnaja (Konjic-Jablanica), zbog čega se prometuje naizmjenično-jednom trakom, uz regulaciju semaforima. U noćnim satima (23.00-04.30 sati) promet se na ovoj dionici obustavlja.

Zbog radova u tunelu Čaklovići (Tuzla-Kalesija) promet se od 22 do 06 sati obustavlja i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tijekom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle prometuju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Promet je zbog radova i dalje obustavljen u tunelu Jasen (Prozor-Jablanica). Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

Usporeno, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima: Doboj-Rudanka, Tarčin-Konjic, Kaonik-Busovača Posušje-Tomislavgrad i Banovići-Ribnica.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila prometuju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen promet.

Na graničnim prijelazima trenutno se ne čeka duže od 30 minuta, priopćeno je iz BIHAMK-a.

Kopirati
Drag cursor here to close