Oprezno vozite

Učestali odroni i jaki udari vjetra na brojnim dionicama

Iz BIHAMK-a upozoravaju i na učestale odrone na brojnim dionicama i savjetuju oprezniju vožnju
AutoMoto / Flash | 08. 03. 2019. u 08:32 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na putovima u Bosni i Hercegovini u petak ujutro prometuje se po suhom i mjestimično vlažnom kolniku. Iz Bosnaskohercegovačkog automoto kluba (BIHAMK) skreću pozornost na jače udare vjetra na pojedinim dionicama, a izdvajamo putove na širem području Bihaća, Bosanskog Petrovca, Ključa, Sanskog Mosta, Kupresa, Tomislavgrada i Glamoča, prenosi Anadolija.

Iz BIHAMK-a upozoravaju i na učestale odrone na brojnim dionicama i savjetuju oprezniju vožnju.
Na magistralnim putovima M-16 Banja Luka – Crna Rijeka (u mjestu Dabrac) i M-17 Nemila - Zenica (kroz tunel Vranduk), vozila prometuju naizmjenično, jednom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.

Na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik - Bugojno zbog radova na rekonstrukciji mosta, na snazi je zabrana prometovanja za teretna vozila preko sedam tona ukupne mase. Alternativni pravac za ovu kategoriju vozila je preko Travnika i Donjeg Vakufa.

Zbog istražnih radova u tunelu Drenik, na dionici magistralnog puta M-1.8 Duboki Potok - Srebrenik, prometuje se naizmjenično, jednom trakom.

Na graničnim prijelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja. Zbog nestabilnosti mosta, obustavljen je promet za teretna vozila i autobuse prema i od mosta graničnog prijelaza Brčko - Gunja, dok je zbog radova u Hrvatskoj obustavljen promet za sve kategorije vozila na GP Bosanski Novi - Dvor.
BIHAMK napominje da je posjedovanje zimske opreme i dalje zakonski obvezno.

Kopirati
Drag cursor here to close