Preuzimanje konkurencije

Uber se akvizicijom Careema širi na Bliski istok

Uber je objavio kako će za 3,1 milijardu dolara početkom sljedeće godine preuzeti svojeg bliskoistočnog konkurenta Careem.
AutoMoto / Flash | 26. 03. 2019. u 12:06 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Akvizicija o kojoj se neko vrijeme špekuliralo napokon je danas i službeno objavljena. Uber i Careem dogovorili su kako će ova bliskoistočna kompanija postati podružnica američkog Ubera, za što će biti plaćeno 3,1 milijarda američkih dolara.

Vlasnicima Careema za preuzimanje Uber će platiti 1,4 milijardu u novcu i 1,7 milijardi u konvertibilnim zadužnicama (koje se mogu pretvoriti u vlasnički udio u Uberu).

Uber će ovim ugovorom u potpunosti preuzeti poslovanje svojeg dosadašnjeg konkurenta na području prijevoza, ali i njihove usluge dostave i plaćanja u svim zemljama gdje je Careem do sada poslovao.

Sjedište kompanije je u Dubaiju (UAE), ali pokrivaju još i Saudijsku Arabiju, Irak, Katar, Bahrein, Libanon, Pakistan, Kuvajt, Egipat, Maroko, Jordan, Sudan, Palestinu i Tursku, javlja Zimo.co.

Akvizicija će biti službeno zaključena po dobivanju svih regulatornih dozvola, što se očekuje u prvom tromjesečju sljedeće godine. Nakon pripajanja Uberu Careem će nastaviti raditi pod vlastitim imenom, a nastavit će ga voditi i dosadašnji CEO i suosnivač Mudassir Sheikha.

Dara Khosrowshahi, generalni direktor Ubera, izjavio je kako je riječ o važnom trenutku za Uber, te da je siguran kako će s Careemom nastaviti širiti poslovanje i zadovoljavati potrebe vozača, putnika i gradova na Bliskom istoku, tom brzo napredujućem dijelu svijeta.

Kopirati
Drag cursor here to close