Električna vozila

Uber najavio veliku promjenu u voznom parku

Uber želi utjecati na smanjenje emisije stakleničkih plinova - osim što će ugljični otisak globalnih operacija smanjiti na nulu, poticat će vozače na vožnju električnih automobila.
AutoMoto / Flash | 11. 09. 2020. u 18:54 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Automobilska industrija polako se okreće prema električnim vozilima te su vozila na struju sve češća i na našim prometnicama, iako je jasno da će proći godine prije nego što zamijene automobile s motorima s unutrašnjim izgaranjem.

Na takvu električnu revoluciju pripremaju se i velike kompanije i taksi-servisi pa su tako prije nekoliko mjeseci iz Lyfta objavili kako do 2030. namjeravaju u potpunosti prijeći na e-vozila.

Slične planove imaju i u Uberu, koji je još ranije predstavio uslugu Uber Green putem koje se može naručiti vožnja električnim vozilima.

Američka kompanija sada je najavila svoju posvećenost ugljičnoj neutralnosti, koja će, među inim, uključivati i potpuni prelazak na zelena rješenja, odnosno automobile koji neće zagađivati okoliš. No za potpunu realizaciju takva plana trebat će još sačekati - i to jako dugo.

Naime, plan je da Uberov ugljični otisak padne na nulu - do 2040. godine. Iz kompanije kažu kako su njihovi planovi da do 2030. u gradovima SAD-a, Kanade i europskim zemljama sva vozila Uberova vozila pokreću električni motori, a nadaju se kako će isto uspjeti napraviti i drugim većim gradovima svijeta.

Jedan od koraka za postizanje tog cilja jest putem partnerstva kakvo su nedavno sklopili s GM-om o kupovini električnih vozila Chevy Bolt EV po jeftinijoj cijeni i novim opcijama financiranja, kao i kupovine dodatne opreme za punjenje uz popust.

Za pomoć vozačima pri kupovini električnih vozila Uber namjerava tijekom sljedećih godina izdvojiti čak 800 milijuna dolara. Također, žele smanjiti i ugljični otisak globalnih operacija na nulu te su si i za to dali cilj do 2030. godine.

Kopirati
Drag cursor here to close