Rebranding

Uber ima novi logo

Početkom 2016. godine Uber je s prepoznatljivog "U" prešao na nikome jasni i teško prepoznatljivi vizualni identitet. Nova uprava i to je promijenila.
AutoMoto / Flash | 14. 09. 2018. u 13:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bivši šef Ubera, kontroverzni Travis Kalanick, osobno je sudjelovao u dizajniranju logotipa Ubera koji je predstavljen u veljači 2016. godine.

Tada je zajedno s dizajnerskim timom svijetu pokušao pojasniti neke "atome" i "bitove" od kojih je sačinjen cijeli svijet, pa tako i Uberova usluga, no uzalud – baš nikome osim autorima ove kreacije tada nije bilo jasno što bi nelogični i neprepoznatljivi oblici trebali predstavljati. Kasnije je vizualni identitet ponešto pojednostavljen, a da bi se to dogodilo Kalanick je trebao prije toga otići iz kompanije.

Nova uprava već mjesecima pokušava popraviti štetu, okrenuti kompaniju na put rasta i ostvarivanja dobiti, a očito su s Kalanickovim nasljeđem odlučili raskrstiti i simboličnim rebrandingom. Od sredine ovoga tjedna, naime, Uberove aplikacije imaju novi logotip koji označava određeni povratak korijenima, piše Bug.hr.

Prepoznatljivi bijeli natpis na crnoj podlozi vraćen je, s time da se sada umjesto stiliziranog slova "U" na ikonama aplikacija nalazi natpis "Uber". Isti će, u istom fontu, krasiti i njihova vozila na tržištima gdje ona tako moraju biti označena.

Uz novi korporativni redizajn objavili su i vrlo detaljno pojašnjenje svih njegovih detalja i razloga za svaku pojedinu promjenu, koja odražava njihov novi korporativni identitet. Kako bilo, od sada će Uberovu aplikaciju po ikoni prepoznati i oni koji se njihovim uslugama prijevoza ne koriste prečesto.

 

Kopirati
Drag cursor here to close