Testiranje nove opcije

Uber će obavijestiti korisnike kada je vožnja jeftinija

Prilikom naručivanja vožnje Uber bi korisnike mogao obavijestiti da, ako još malo pričekaju s naručivanjem vozila, mogli bi jeftinije platiti vožnju.
AutoMoto / Flash | 21. 06. 2018. u 22:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Jedna od specifičnosti Ubera jest da u vrijeme kada su gužve i najveća je potražnja za taksi prijevozom, raste i cijena prijevoza, no u ovoj kompaniji sada su počeli s internim testiranjem opcije koja će korisnike obavijestiti kada cijena prijevoza bude niža.

Jedan od razloga zbog kojeg se ljudi odlučuju na korištenje Ubera jest njegova pristupačnost, odnosno niža cijena u odnosu na klasične taksi servise te iz ove kompanije kažu kako korisnicima koji su voljni malo duže čekati na dolazak taksija žele omogućiti još jeftinije korištenje njihove usluge, piše Zimo.co.

Treba napomenuti kako je riječ o internom testiranju te će, ovisno o rezultatima testiranja, u budućnosti korisnici Uberovih usluga možda imati priliku voziti se još jeftinije.

Prema fotografiji koju je jedan zaposlenik Ubera objavio na Twitteru (i kasnije izbrisao), aplikacija mu je ponudila mogućnost da, ako malo kasnije naruči prijevoz, cijena će biti jeftinija – umjesto 10,18 dolara, prijevoz na istu destinaciju platio bi oko dva dolara manje.

Ova se opcija trenutno testira među zaposlenicima kompanije u San Franciscu i Los Angelesu i nije poznato hoće li Uber proširiti testiranje i na druge gradove i države.

Još jedan od noviteta iz Ubera, a koji se također odnosi samo na američko tržište jest pilot program prema kojem će vozači električnih vozila Ubera dobivati "direktne novčane poticaje", piše Zimo.co.

Prema informacijama koje su objavili na LA Timesu, vozači Ubera u Pittsburghu, San Diegu i San Franciscu dobivat će (samo) jedan dolar više po vožnji ako koriste električne automobile, a vozačima e-automobila bit će dostupna i posebna aplikacija koja će ih obavještavati o dužim vožnjama (dužim od pola sata) kako bi mogli planirati vrijeme punjenja baterije.

Kopirati
Drag cursor here to close