Posao ide dobro

U Tesli u prošlom kvartalu isporučili rekordnih 95 tisuća vozila

Iako mnogi uvijek u njih sumnjaju, a Muskova obećanja ne ostvare se baš svaki put, kad je riječ o podizanju proizvodnih kapaciteta Tesli za sada dobro ide
AutoMoto / Flash | 03. 07. 2019. u 18:38 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iz Tesle je priopćeno kako je prošlo tromjesečje, od travnja do kraja lipnja, bilo rekordno ako se gledaju podaci o proizvodnji automobila. U ova tri mjeseca iz Teslinih je pogona izišlo ukupno 87.048 automobila, dok je kupcima isporučeno njih čak 95.200.

Od toga se 77.550 odnosi samo na najnoviji i najtraženiji Model 3, dok ostatak otpada na ranije modele S i X.

Velika je ovo stvar za kompaniju Elona Muska i njezino poslovanje, budući da su se početkom godine pojavile ne tako dobre informacije o financijskim problemima te o padajućim proizvodnim rezultatima, jalja Bug.hr.

Ujedno, broj automobila proizvedenih u proteklom kvartalu je i rekordan za Teslu – do sada je najbolji rezultat bio onaj iz zadnjeg kvartala 2018. godine s oko 86 tisuća proizvedenih automobila.

Krajem prošlog kvartala, kada se pisalo o velikom "minusu" u poslovanju Tesle, Musk je bio optimističan i najavio je da će u drugom tromjesečju ove godine stvari krenuti na bolje – a tada je najavio i da će biti proizvedeno između 90 i 100 tisuća vozila. Ovoga puta, dakle, nije promašio s prognozom.

Ako stavimo najnoviji rezultat u kontekst ostalih kvartala, on je još impresivniji – u odnosu na prva tri mjeseca ove godine proizvodnja je povećana za 51%, a u odnosu na isto razdoblje prošle godine čak za 217%. Dionice Tesle nakon objave ovih rezultata dobile su oko 8% na vrijednosti.

Kopirati
Drag cursor here to close