Ostvaren cilj

U Tesli proizveli 5.000 Modela 3 u tjedan dana

Već se nekoliko mjeseci govori o ubrzanju proizvodnje kao o ključnom čimbeniku za budućnost Tesle, a sada je to i provedeno u djelo.
AutoMoto / Flash | 02. 07. 2018. u 19:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Oko poslovanja Tesle u financijskom smislu u posljednjim se mjesecima mnogo govorilo, pa je došlo čak i do špekulacija da je kompanija pred bankrotom, koje je Elon Musk odlučno pobijao.

Kao ključan čimbenik za generiranje prihoda i izvlačenje iz "minusa", mnogi se slažu, izolirano je isključivo povećanje proizvodnih kapaciteta, odnosno ubrzanje proizvodnje Modela 3, čiji kupci već mjesecima čekaju na isporuku svojih vozila.

Cilj koji je Musk postavio pred svoje zaposlenike postavljen je na 5.000 vozila na tjedan, i to tijekom drugog kvartala (koji je upravo završio).

Nakon što je i sam spavao u tvornici i aktivno radio na optimizaciji proizvodnog procesa, proteklog je tjedna Musk napokon uspio u naumu – iz Teslinog pogona u Fremontu u sedam je dana izašlo 5.000 Modela 3, te dodatnih 2.000 komada zajedno Modela X i S, javlja Bug.hr.

U medije su procurile fotografije s "fešte" kojom su zaposlenici proslaviti ovaj bitan događaj, kao i interni e-mail koji je Musk uputio svojim radnicima, da bi on sam kasnije i na Twitteru potvrdio kako je cilj postignut.

Za sljedeći mjesec već je postavljen cilj od 6.000 Modela 3 koje treba proizvesti u tjedan dana. Iz kompanije će najvjerojatnije krajem ovoga tjedna objaviti i službene kvartalne podatke o proizvodnji, koji će biti iznimno bitni za procjene njihovog financijskog stanja u narednom razdoblju.

Osim toga, sada je na proizvodnji da pokaže kako se ova razina proizvodnje automobila može kontinuirano ostvarivati svakoga tjedna, i dodatno se s vremenom povećavati. Jedino tako mogao bi biti dostignut izvorni plan Tesle o proizvodnji čak 300 tisuća električnih automobila na godinu.

Kopirati
Drag cursor here to close